Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Ekim 2013 Cumartesi

Pastirma Canaginda Yumurta


Pastirmayi pek sevmem, ama eve Kayseri'den hediye gelince, degisik ne yapayim dusundum ve bu tarif cikti. Yiyenler cok begendi. Yumurta veya pastirma ile degisik bir sunum ariyorsaniz, bu tarif tam size gore. 

Malzemeler: 
Her bir pastirma canagi icin 1 yumurta
Her bir canak icin 3-4 dilim ince dilimlenmis pastirma 
Tuz 
Tereyagi
Suslemek icin: 
Maydanoz

Yapilisi: 

1. Firini onceden 200 derecede isitin. 
2. Muffin kaliplarini tereyagi ile hafif yaglayin. 
3. Pastirma dilimlerini muffin kaliplarina ister capraz, ister canak olacak sekilde yerlestirin. 
4. Herbir canagin icine bir yumurta kirip, uzerine tuz serpin. 
5. Firinin isisini 180 dereceye dusurup yumurtalar istediginiz kivama ulasincaya dek pisirin. 
6. Maydanozla susleyip sicak servis edin. 
Afiyet olsun! 







7 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Harikasiniz! Keske böyle sevilmeyen pastirmalalri hemen löpletebilsek! Biz cok severiz nedense,anneden kaynaklandigi söylenebilir! Tarif süper göz doldurucu,ellriniuze saglik,iyiki denemissiniz!

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Feyzacım öyle iştah açıcı olmuş ki..ellerine sağlık.Harika bir sunum..

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Suppeeer olmuşşşş.

Vişnap Macide dedi ki...

Sunum harika olmuş ellerinize sağlık.

sevgiylegeziyorum dedi ki...

Ben Kayseriliyim ama orada bile pastırmanın böyle bir sunumuna şahit olmadım :)) elinize sağlık...

Tuğba Akkaya Maden dedi ki...

Bayıldım sunuma ellerinize sağlık..

lezzetyolculugu dedi ki...

çok şık bir sunum ellerinize sağlık

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena