Portakallı Cheesecake




Bu hafta hazırladığım çay menüsünden bir tarif daha... Daha önce yaptığım Mandalinalı Cheesecake'i bu kez portakal ile denedim. İçinde krema olmadığı için hafif ve lezzetli bir tatlı oldu. Portakaıl ve hafif tatlıları sevenlere duyurulur :)

Malzemeler:

Tabanı için:

1 paket sade pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ

Üstü için:

500 gr labne peyniri
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi

Meyveli kat için:

1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta (silme)
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

1. Labne peynirini yaklaşık bir saat önce buzdolabından çıkarın. Suyunun süzülmesini sağlamak için kağıt mutfak havlusunun üzerine bırakın.

2. Bisküvileri rondodan geçirin; eriyip soğumuş tereyağı ile iyice karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının altına, cheesecake'in daha kolay çıkması için, kalıbın şeklinde yağlı kağıt kesip serin. Yağlı kağıdın üstüne bir kaşık yardımıyla bisküvi karışımını bastırarak ve her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın. Tabanın donması için 15 dakika kadar buzlukta bekletin.

3. Derin bir kasede, labne peynirini mikser yardımıyla iyice çırpın. Şeker ve unu da ekleyip yine çırpın. Sonra da, her defasında bir yumurta ekleyip, her bir yumurta için yarım dakika daha çırpın ve bisküvili tabanın üzerine bu karışımı dökün.

4. Keki 170-180 derecede pişirin. Pişerken üst kısmının çatlamaması için su dolu küçük bir kabı kekle birlikte fırına koyun. Bir de, fırın içine kalıbı koymadan önce, hamurdaki kabarcıkların sönmesi için, hafif sertçe kalıbı tezgaha vurun ki, cheesecake'in hamuru çatlamasın.

5. Küçük bir tavada portakal suyu, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin ve biraz ılınmasını sağlayın.

6. Kek pişip soğuduktan sonra ılık haldeki sosu dökün ve sos soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Bir gece beklettikten sonra servis edin. Dilerseniz üzerini portakal dilimleri ile süsleyin.


Yorumlar

  1. Feyzacıgım,çok güzel olmuş ellerine saglık.Portakallar artık bıtme üzere bunu değerlendırmek güzel olur.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Heden,
    Tesekkurler! Evet, portakallara "elveda!" demeden once denenmesi gereken bir lezzet :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık havalar ısınınca nefis olur bu tür tatlılar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Cafe Portakal,
    Tesekkurler ziyaretin icin... Ben de yakistiriyorum bu serin tatlilari bahara ve yaza :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de aynı düşüncedeyim son bir portakallarla vedalaşalım diyorum da ben cheesekek hiç yapmadım ki hep hazır yedim.Acaba denesem mi diyorum.Ellerine ve emeklerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Visnap,
    Cogu kisi cheesecake yapiminin zor oldugunu dusunup hazir yiyor; ama ben, acikcasi, normal kek yapimina nazran daha kolay buluyorum cheesecake yapmayi. Kesinlikle dene! Pisman olmayacaksin :)

    YanıtlaSil
  7. bunu gökçe yapıp getirdi bize geldiğinde
    eşler ve bebişler de dahil olmak üzere hepimiz bayıldık feyzacım sağolasın...

    YanıtlaSil
  8. bunu gökçe yapıp getirdi bize geldiğinde
    eşler ve bebişler de dahil olmak üzere hepimiz bayıldık feyzacım sağolasın...

    YanıtlaSil
  9. Yesim tasi, sanirim sen Gulaysin :) begenmenize cok sevindim. Afiyet olsun hepinize :)

    YanıtlaSil
  10. kesinlikle tavsiye ediyorum,benim gibi mutfakla arası iyi olmayan biri bile beğeni topladıysa,hamarat bayanları düşünemiyorum.çok pratik :)

    YanıtlaSil
  11. Gökçeciğim, mutfakla arası iyi olmayan birisi pek de cheesecake yapamaz. Kendine haksızlık etme, bence :) Beğendiğine çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  12. Offf, süper gözüküyor. En kısa zamanda denemek için can atıyorum.

    http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Droplet,
    Ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkürler!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar