Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Kasım 2011 Pazartesi

Ispanak Böreği



Çocukluğunda, sık sık açma ıspanaklı börek yapan Bulgaristan göçmeni babaannesiyle yaşamış biri olarak, ıspanaklı börekleri çok severim. Ama daha çok açma börekleri sevdiğimden, hazır yufkadan yapılmış pratik böreklerden de pek hazzetmem. Yalnız börek mi, kek mi diye adlandırsam pek bilemediğim bu tarifi çok lezzetli ve pratik buldum. Ispanaklı börekleri seven, ama zamanı olmayan kişilere kesinlikle öneririm bu lezzeti. Tarif için Binbirçeşni'ye teşekkürler!

Malzemeler:

3 adet yumurta
Yarım kilo ince doğranmış ıspanak
250 gr. beyaz peynir
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
15 adet siyah zeytin
5-6 adet sıcak suda bekletilmiş kuru domates
1 paket kabartma tozu
Tuz, kırmızıbiber

Üzeri için:

Susam

Yapılışı:

1. Derin bir kasede yumurtaları iyice çırpın.

2. Rendelenmiş peynir, sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip karıştırın.

3. Un, kabartma tozu, çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin, küp kesilmiş kuru domates ve tuzu katarak bütün malzemeyi karıştırın.

4. En son yıkanmış, süzülmüş ve ince ince doğranmış ıspanağı ekleyin (Ben derin dondurucudaki, daha önce hazırladığım kıyılmış ıspanağı kullandım- Daha sonraki denemelerimde, dondurulmamış kullandım. Hepsi çok iyi sonuç verdi).

5. Yağlanmış kare şeklindeki kalıbınıza veya borcamınıza karışımı dökün ve üzerine bolca susam serpin.



6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirin.



7. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.





Bu böreği, ıspanağı bol kullanarak yaparsanız, aşağıdaki gibi, rengi daha koyu


eğer daha az ıspanak kullanırsanız, aşağıdaki gibi, rengi daha açık oluyor. 



9 yorum:

Binbirçeşni dedi ki...

Sevgılı Feyza,
blogun iç açıcı ve guzel tarıfler var izlemeye alıyorum takıpteyım:) ayrıca begenmene cok sevındım ellerıne saglık,afıyetler olsun..
sevgılerımle.

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Saliha,
Ziyaretin ve güzel sözlerin için çok teşekkürler! Ben de senin blogunu cok beğeniyorum. Daha önce de tarif denemişliğim var. Yine beklerim:)

Adsız dedi ki...

Bu tarifi de denedim harika oldu :) Feyzacığım bloğunu çok sevmemin sebeplerinden biri tariflerin hem çok lezzetli olması hem de hiç hayal kırıklığı yaratmaması..netten denenen tarifler her zaman istenen sonucu vermiyor..bunda da kurutulmuş domates yoktu bende kokteyl domates kullandım..çok güzel teşekkürler arkadaşım :)
Deniz Y.

Feyza S. dedi ki...

Denizciğim, tarifi beğendiğin ve de güzel sözlerin için teşekkürler! Haklısın; maalesef nette bulunan her tarif iyi bir şekilde sonuçlanmıyor :(
Bir daha yaptığımda ben de kokteyl domates kullanayım :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar feyza hanim, sonunda blogunuzu ayrintili bir sekilde inceleme firsati bulabildim. Ellerinize saglik, hepsi nefis gorunuyor. Hepsini denemek istiyor insan gorunce ;)
Basarilar diliyorum... Bluedew

Feyza S. dedi ki...

Merhaba bluedew, Ziyaretin ve guzel sozlerin için teşekkürler!

:::ZEYNO'NUN MUTFAĞI::: dedi ki...

Ellerine sağlık Feyzacım nefis görünüyor..Ben peynirli patatesli olarak sık yaparım ama bu şekilde hiç denemedim..Görüntüye bakılırsa denemekle hata etmişim çünkü oldukça lezzetli görünüyor..İlk fırsatta deneyeceğim..Sevgiler..

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Zeynep,
Guzel sozlerin için teşekkürler! Bence de dene; pişman olmayacaksın. Sevgiler...

ilhan sakkaoğlu dedi ki...

tarifi denedim. ıspanağı yıkamak dışında çok pratik :)) çok lezzetli oldu. hem de oldukça besleyici bence

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena