Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Şubat 2011 Perşembe

PIRASALI MISIR UNLU ÇÖREK



Bu tarifi, ozellikle Pazar kahvaltilari ve bes caylari icin oneriyorum. Pirasa sevmeyen cocuklar icin de ideal. Orjinal tarifi Derya'dan Lezzetler'de bulabilirsiniz.

Malzemeler:

3 adet ince pırasa

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı zeytinyaği

2 su bardağı mısırunu

1/2 su bardağı un

1 pk. kabartma tozu

Tuz, pulbiber, çörekotu



Yapilisi:

1. Öncelikle pirasaları yıkayıp ince ince doğrayarak tuzlayıp el ile ovun.

2. Yumurta, süt, zeytinyağı catalla iyice çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri ilave ederek yine çatal veya kaşık yardımı ile karıştırın. Kıvamı cıvık bir hamur elde edin.

3. Yağlanmış tepsiye döküp, üzerine çörekotuyla süsleyerek fırına verin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena