Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Ekim 2010 Perşembe

Kolay Pogaca


Bu defaki pogaca tarifi Sifali Yemekler blogunun sahibi olan Fuat Bey'den. Gercekten yapimi kolay, kahvalti sofrasini hazirlayasiya degin hemen pisivericek bi pogaca:)

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı yoğurt
500 gr un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
150 gr peynir
1/2 demet maydanoz

Yapılışı:

Unun ortasını açip içerisine erimiş tereyağı, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve sıvı yağı koyup iyice karıştırin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerine ıslak bir bez örtüp biraz dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde açin. İçine ezilmis peynir ve maydanozdan olusan harçtan koyup düzgün bir şekilde kapatin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarana dek pisirin.

Afiyet olsun!

2 yorum:

Fatma Önker Saltan dedi ki...

Bugün denedim. Misafirlerime ikram ettm, onlar da çok beğendiler. Benim gibi, pratik ama lezzetli olsun diyenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif.

Feyza S. dedi ki...

Fatmacığım,

Yorumun ve ziyaretin için teşekkürler.

Beğenmenize sevindim. Afiyet olsun.

Sevgiler...

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena