Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Ağustos 2010 Pazar

Çikolatalı Cheesecake

<


Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler:
Tabanı için:
1,5 paket yulaflı bisküvi (orjinal tarifte 2 paket kakaolu bisküvi vardı)
50 gr.tereyağı
20-25 tane fındık

Kreması için:
230 g. bitter çikolata
500 gr labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 kutu süt kreması
3 çorba kaşığı kakao ve üzerine serpmek için ekstra kakao
2 çay kaşığı vanilya
3 yumurta

24 cm klipsli kek kalıbı

Yapılışı:


1. Labne peynirini kağıt havlununu üzerine koyup suyunun süzülmesini sağlayın.

2. Tereyağını eritin. Bisküvileri ve fındıkları robotta çekip, erimiş tereyağı ile karıştırın. İçerisi yağlı kağıt yerleştirilen kek kalıbına bastırarak yayın. Kek kalıbını bu şekilde yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

3. Fırını 175 dereceye ayarlayın.

4. Çikolatayı benmari usulü eritin (Çikolataları küçük parçalara ayırıp, cam bir kaseye koyduktan sonra içi sıcak dolu büyükçe bir tencereye oturtun ve çikolatayı suyun sıcaklığı ile sürekli karıştırarak eritin).

5. Bir kasede peyniri mikser yardımıyla çok az karıştırıp şeker ve tuzu ekleyin. Ardından krema, kakao, vanilya ve eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karışacak kadar çırpın, kenarları katı, ortası yumuşak olana kadar 45-50 dakika pişirin.



Soğuyunca üzerine kakao serpin. Yaklaşık bir gün bekletip servis yapın.

Ama benim gibi bekleyemeyenlerdenseniz bu şekilde de tüketebilirsiniz:)



Bir gün sonraki sonuçta böyle:



Afiyet olsun!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir tat! ellerine sağlık :)
Deniz Y.

Feyza S. dedi ki...

Denizcigim, begenmene cok sevindim. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena