Çikolatalı Cheesecake
<
Çikolatalı Cheesecake
Malzemeler:
Tabanı için:
1,5 paket yulaflı bisküvi (orjinal tarifte 2 paket kakaolu bisküvi vardı)
50 gr.tereyağı
20-25 tane fındık
Kreması için:
230 g. bitter çikolata
500 gr labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 kutu süt kreması
3 çorba kaşığı kakao ve üzerine serpmek için ekstra kakao
2 çay kaşığı vanilya
3 yumurta
24 cm klipsli kek kalıbı
Yapılışı:
1. Labne peynirini kağıt havlununu üzerine koyup suyunun süzülmesini sağlayın.
2. Tereyağını eritin. Bisküvileri ve fındıkları robotta çekip, erimiş tereyağı ile karıştırın. İçerisi yağlı kağıt yerleştirilen kek kalıbına bastırarak yayın. Kek kalıbını bu şekilde yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
3. Fırını 175 dereceye ayarlayın.
4. Çikolatayı benmari usulü eritin (Çikolataları küçük parçalara ayırıp, cam bir kaseye koyduktan sonra içi sıcak dolu büyükçe bir tencereye oturtun ve çikolatayı suyun sıcaklığı ile sürekli karıştırarak eritin).
5. Bir kasede peyniri mikser yardımıyla çok az karıştırıp şeker ve tuzu ekleyin. Ardından krema, kakao, vanilya ve eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karışacak kadar çırpın, kenarları katı, ortası yumuşak olana kadar 45-50 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerine kakao serpin. Yaklaşık bir gün bekletip servis yapın.
Ama benim gibi bekleyemeyenlerdenseniz bu şekilde de tüketebilirsiniz:)
Bir gün sonraki sonuçta böyle:
Afiyet olsun!
Çikolatalı Cheesecake
Malzemeler:
Tabanı için:
1,5 paket yulaflı bisküvi (orjinal tarifte 2 paket kakaolu bisküvi vardı)
50 gr.tereyağı
20-25 tane fındık
Kreması için:
230 g. bitter çikolata
500 gr labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 kutu süt kreması
3 çorba kaşığı kakao ve üzerine serpmek için ekstra kakao
2 çay kaşığı vanilya
3 yumurta
24 cm klipsli kek kalıbı
Yapılışı:
1. Labne peynirini kağıt havlununu üzerine koyup suyunun süzülmesini sağlayın.
2. Tereyağını eritin. Bisküvileri ve fındıkları robotta çekip, erimiş tereyağı ile karıştırın. İçerisi yağlı kağıt yerleştirilen kek kalıbına bastırarak yayın. Kek kalıbını bu şekilde yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
3. Fırını 175 dereceye ayarlayın.
4. Çikolatayı benmari usulü eritin (Çikolataları küçük parçalara ayırıp, cam bir kaseye koyduktan sonra içi sıcak dolu büyükçe bir tencereye oturtun ve çikolatayı suyun sıcaklığı ile sürekli karıştırarak eritin).
5. Bir kasede peyniri mikser yardımıyla çok az karıştırıp şeker ve tuzu ekleyin. Ardından krema, kakao, vanilya ve eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karışacak kadar çırpın, kenarları katı, ortası yumuşak olana kadar 45-50 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerine kakao serpin. Yaklaşık bir gün bekletip servis yapın.
Ama benim gibi bekleyemeyenlerdenseniz bu şekilde de tüketebilirsiniz:)
Bir gün sonraki sonuçta böyle:
Afiyet olsun!
Çok güzel bir tat! ellerine sağlık :)
YanıtlaSilDeniz Y.
Denizcigim, begenmene cok sevindim. Afiyet olsun!
YanıtlaSil