Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Dereotlu Poğaça


Malzemeler:
150gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı ince kıyılmış dereotu

Yapılışı:
1.Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akı, yoğurt, tuz, sıvıyağ, tuz, dereotunu birbirine karıştırın.
2.Kabartma tozu ve ununu da eleyerek ilave edin.
3.Tüm malzemeyi yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
4.Fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
5.170 derece fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!

2 yorum:

yazmakdaolmasa dedi ki...

Merhaba Feyza Hanım,

1.5 tatlı kaşığı tuz fazla olmuyor mu ? Misafire yapacağım, emin olmak istedim :) Teşekkürler

Beste

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Beste,
Tuzu ben silme cay kasigi olarak kullanmistim. Benim icin tuz miktari iyi ama fazla gelecegini dusunuyorsan, 1 tatli kasigi da kullanabilirsin.
Sevgiler,

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena