Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Mart 2010 Salı

Zeytinyağlı Enginar


Malzemeler:

3 adet temizlenmiş enginar
1 küçük soğan
1 büyük patates
1 havuç (küp küp doğranmış)
1 çay bardağı bezelye
Yarım limonun suyu
1 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su

Yapılışı:

Düdüklü tencerenin en altına enginarları dizin. Yemeklik doğranmış soğan, küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi üstüne serpin ve diğer malzemeleri de ekleyin. Kapağını kapatıp, buharı çıktıktan sonra 10 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Feyzacım denedim harika oldu. Elleri ne sağlık:)

Feyza S. dedi ki...

Elmascığım, bu yorumu bırakan sanırım, sendin :) Tarifi beğenmene çok sevindim. Afiyetler olsun!

diamond07 dedi ki...

Daha önceki yorumu bırakan bendim. Dün yine yaptım. Kayınvalidem de çok beğendi. Enginar için bu tarifi tek geçiyorum :)

Feyza S. dedi ki...

Oooo! beğenmenize sevindim. Hele bir de kayınvaliden beğendiyse, oh ne ala :) güzel sözlerin için teşekkürler!

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena