Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Mart 2010 Salı

Tavuklu Bulgur Pilavı



Malzemeler:

6 tavuk baget
6 su bardağı su
2 adet soğan (1 soğan tavuk suyu, diğer soğan da bulgur pilavı için)
1 adet havuç
2 su bardağı bulgur
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber
Nane

Yapılışı

1. Tavuk suyu için 6 bardak su, bir bütün kabukları soyulmuş soğan ve havucu ve bagetleri düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika pişirin. Tavukları tavuk suyunun içerisinden alıp ılımaya bırakın.

2. Bulgur pilavı için, 1 soğanı ince ince doğrayın. Tencereye 2 kaşık zeytinyağını alın, üstüne soğanı döküp pembeleştirin. Ardından biber salçasını ilave edip karıştırın. Sonrasında küp küp kesilmiş domatesleri de ekleyip suyunu çekmesini sağlayın. Bulguru katıp biraz karıştırın. Son olarak et suyu, sıcak su, tuz ve naneyi katıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın.

3. Diğer yanda, tavuk etlerini büyük parçalar halinde didin. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı dökün. Tavukları, kekiği, pulbiberi, tuz ve karabiberi tavaya ilave edip soteleyin. Servise sunarken çorba veya komposto kasesinin dibine önce tavukları ardından bulgur pilavı koyup kaşığınızla bastırın. Yemek tabağına ters çevirerek servis edin.



Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena