Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Mart 2010 Cuma

Fırında Kabak Tatlısı




Malzemeler:
750 gr doğranmış balkabağı
2 su bardağı toz şeker (Eğer çok tatlı olmasını istemiyorsanız, daha hafif bir tarif için 1,5 su bardağı da kullanabilirsiniz)

Servis için:
Kaymak veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Doğranmış balkabağını fırın kabına dizerek üzerine toz şekerin tamamını serpin. İlk önce 200 derece ısıtılmış fırının alt rafında 20 dakika pişirin. Daha sonra kabakların tersini çevirerek üst rafa alıp yaklaşık 20 dakika daha suyunu çekene kadar pişirin. Arzuya göre ceviz ve kaymakla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena