Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Şubat 2010 Cuma

Sarmısaklı ve Biberiyeli Rosto Patates



Bu tarifin orjinali Arman Kırım'a ait. Tarifi buradan bulabilirsiniz. Özellikle et yemeklerine çok yakıştığını düşünüyorum. Bir de, patatesin yağda kızartılmışı çok ağır ve sağlıksız oluyor. Bu yüzden patates severlere, bu tarifi mutlaka öneriyorum.

Malzemeler:
1/2 kg. patates
1 Türk kahvesi fincanı dolusu sızma zeytinyağı
3 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı ince kıyılmış biberiye (rozmari) yaprağı(Ben kurutulmuş biberiye kullandım.)
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Pulbiber ve Kekik (Orjinal tarifte yoktular; ben yakışıcağını düşündüğüm için kekik ve pulbiber de ekledim.)


Yapılışı:
1. Patateslerin kabuklarını soyun, elma dilimi şeklinde kesin, yıkayın ve kurulayın.

2. Zeytinyağı, ezilmiş sarımsakları, biberiye, tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği büyükçe bir káse içinde karıştırın. Patatesleri káseye boşaltın ve elinizle patateslerin her tarafı bu yağ karışımına bulanıncaya dek karıştırın. İçine yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine boşaltın.

3. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Evimizin içine dağılan baharat, zeytinyağı ve sarımsak kokusuyla büyülendikten sonra afiyetle yiyin:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mmmmm mis gibi oldu gerçekten, teşekkürler tarif için gerçekten kokusu müthiş tadı da:))) eline saglık arkadaşım... feyzacım bu arada et nasıl güzel pişer bu konuda bi zahmet aydınlatıver bizi:))) öpüyorum canım, özlem

Feyza S. dedi ki...

Özlemciğim,
Beğendiğine çok sevindim. Afiyet olsun!
Ben de seni öpüyorum:)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena