Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Şubat 2010 Perşembe

Patatesli Dana Nuar



Nuar, büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça ekleminin dışına doğru uzayan ortalama 1,5-2 kg. ağırlığında kemiksiz ettir. Özellikle rosto yapımında kullanılır. Kasabınızdan nuar veya rostoluk et diye rica edebilirsiniz.

Patatesli Dana Nuar

Malzemeler (3 kişilik)

3 dilim dana nuar (500 gr)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
2 orta boy patates
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Yaklaşık 1,5 su bardağı kadar sıcak su

Yapılışı:

1. Dilimlenmiş dana nuarı düdüklü tencereye alın ve tereyağında arkalı önlü çevirip pişirin.

2. Etleri tencerenin bir köşesine alıp soğanı ve sarımsağı koyarak 1 dk kadar kavurun. Üzerine salçayı ve tuzu ekleyin bir miktar daha kavurun. Elma dilimi şeklinde patatesleri de katın. Etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik koyup tekrar karıştırarak düdüklü tencerenin ağzını kapatıp buharı çıktıktan sonra 15 dk pişirin.

Afiyet olsun!

3 yorum:

Deniz Yıldızoğlu dedi ki...

Özellikle yemekli misafirlere yapmak için ideal.Güzel bir ana yemek :)

Adsız dedi ki...

Geçen hafta yaptım sonunda, muhteşem oldu.Dağhancık bayılarak yedi :))
Deniz Y.

Feyza S. dedi ki...

Deniz, begendiginize sevindim. Daghan'ima afiyet olsun :)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena