Hindistan Cevizli Elmalı Kek




Yapımı pratik elmalı ve hindistancevizli bir kek tarifi paylaşmak Yapımı pratik, tadı hafif elmalı ve hindistancevizli bir kek tarifi paylaşmak istiyorum. 

Malzemeler:

*1 su bardaği: 240 ml

1 yumurta + 2 yumurta sarısı
1 su bardağı* + 3 yemek kaşığı beyaz şeker 
1 su bardağı* sıvıyağ
1 su bardağı* (240 ml) süt
1 su bardağı* (140 g) beyaz un
1/4 su bardağı hindistan cevizi
2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığının ucu ile tuz
3 elma (Soyulmuş ve küpler halinde kesilmiş)
2-3 yemek kaşığı limon suyu
Dilerseniz, 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: 

1. Bir kasede kuşbaşından daha küçük doğradığınız elma küplerini limon suyuyla karıştırıp kenara koyun. Dilerseniz, tarçın da ekleyip o şekilde karıştırabilirsiniz. 

2. Başka bir kapta 1 yumurta+ 2 yumurta sarısını ve bir su bardağı beyaz şekeri çırpma teli veya mikser ile şeker eriyene dek iyice çırpın. 

3. Yağı ve sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.

4. Hindistan cevizi, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve karışana dek kadar spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın.

5. Elmaları ekleyin ve tekrar spatula ile karıştırın. Tereyağ ile yağlanmış 22-24 cm’lik kek kalıbına aktarın ve üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin.

6. Önceden ıstılmış 175 derece fırına kalıbı yerleştirin. Yaklaşık 45-55 dakika kızarana dek pişirin (Pişme süresi fırınınızın markasına veya kullandığınız elma çeşidine göre değişiklik gösterebilir. İyice pişmeden fırından alırsanız elmalardan dolayı kekin içi çiğ kalabilir. 45. dakikadan sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayabilirsiniz. Kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Bu kek, piştiğinde içi nemli olan ve yumuşak dokulu bir kek. Ama kürdan testi yaptığınızda kürdana kek hamuru da yapışmamalı. Fırınınızın ve elmaların çeşidine göre süre 1 saati bile aşabilir). 

7. Keki soğumaya bırakın. Dilerseniz, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. 


Afiyet olsun!



















Yorumlar

Popüler Yayınlar