Çikolatalı Yumuşak Kek




Bu çikolatalı kek, içerisindeki krema ve badem tozu/unundan dolayı oldukça yumuşak bir dokuya sahip. İsterseniz sade tüketin, isterseniz de ganaj kreması veya çikolata sosu ile süsleyip pasta gibi servis edin. 

*1 cup= 240 ml’lik su bardağı 

Malzemeler: 

180 gr tereyağı

200 gr bitter çikolata

115 gr (1/2 cup*) şeker

3 yumurta sarısı + 3 çırpılmış/köpürtülmüş yumurta akı 

80 ml (1/3 cup*) krema

100 gr (Yaklaşık 3/4 cup*) un 

30 gr (Yaklaşık 4 yemek kaşığı/ Yaklaşık 1/3 cup*) badem tozu/unu (Evde yoksa, bademleri robotta toz haline gelene dek çekebilirsiniz. Ben çiğ bademleri, kabuklarını soymadan direkt robotta çektim.) 

5 gr (Yarım paket) kabartma tozu

Yapılışı:

1. Fırını önceden 175C'ye ısıtın.

2.  Isıya dayanaklı derin bir kapta, ocağın en küçük gözünde ve kısık ateşte tereyağı ve çikolatayı sürekli karıştırarak birlikte eritin. Bir kenara alıp soğumasını sağlayın

3. Yumurta sarılarını ve şekeri mikser irl çırpın. Sıvı kremayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolata-tereyağı karışımını dökün ve iyice çırpın.

4. Unu, kabartma tozu ve badem tozunu birlikte eleyin ve un karışımda kaybolana dek karıştırın.

5. Yumurta beyazlarını, ayrı bir kapta, mikserin yüksek hızında köpük köpük olana dek çırpın ve bu karışımı kek hamuruna yavaşça ekleyin. Spatula ile sadece alt üst etmeniz yeterli. 

6. Kelepçeli bir kek kalıbının altına yağlı kağıdı yerleştirip kelepçesini kilitleyin (Ben, 15 cm çapında iki adet kelepçeli kalıp kullandım.) ve kalıbın kenarlarına tereyağı sürün. Kek hamurunu kek kalıbına aktarın. 

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!









Yorumlar

Popüler Yayınlar