Mascarpone Peynirli Tiramisu (Orjinal/ Gerçek İtalyan Tiramisu Tarifi)





Tiramisuyu hafif olduğu için çok severim. Hele de İtalya'ya 2 kez gidince daha da bir sevdim. Oradaki tiramisu, bizim Türk usulü yaptıklarımızdan çok farklı. Bizim sütle, muhallebi pişirerek yaptığımız bu tatlıyı İtalyanlar çok farklı yapıyor. Haliyle de, lezzeti de bir başka. İtalya'da ilk tramisu yediğimde, "Bu, bambaşka bir tat!" demiştim. Eşim de bu lezzete bayılmıştı ve uzun süredir de benden gerçek İtalyan tiramisu'su istiyordu. Ben de, The Comfort of Cooking'de gördüğüm tarifi denedim. Eşim çok beğendi ve İtalya'daki yediklerine çok yakın buldu tadını.

Sizler de denemek isterseniz, muhakkak, artık Türkiye'de de bulunan mascarpone peyniri ile deneyin bu tarifi. Zira, bizim tiramisularda kullandığımız labne peynirinden hem doku hem de tat olarak bir hayli farklı. Artık ülkemizde de, Kaanlar adlı marka mascarpone üretmeye başlamış.

Malzemeler:

1 cup= 240 ml'lik su bardağı

3 yumurta sarısı
1/2 cup* + 2 yemek kaşığı şeker
1/2 cup + 2 yemek kaşığı mascarpone peyniri
200 ml (1 küçük paket) süt kreması
16 adet kedidili bisküvi
Yarım su bardağı su kaynar su
2 yemek kaşığı granül kahve (Nescafe veya espresso)
Arzuya gore, acı badem özütü* (Bizim evdekiler sevmedigi icin ben kullanmadim)

Üstüne serpmek için:

Kakao

Yapılışı:

1. Bir sütlük içerisinde kaynayan sıcak su üzerine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı bir kap içerisinde, yumurta sarıları ve şekeri karıştırın. 



Ocağın altını iyice kısın. Sürekli karıştırarak 10 dakika yumurta sarısı-şeker karışımını pişirin. 

2. Karışımı ocaktan alın bir müddet daha karıştırın. 



Bu karışım ılıyınca mascarpone peynirini ekleyin. Peynir karışına dek çırpın. 




3. Başka bir kap içerisinde mikser veya blender yardımıyla süt kremasını, üzerinde küçük tepecikler oluşana dek-yani krema hafif katılaşana kadar, iyice çırpın.




4. Çırptığınız süt kremasını, yumurta karışımına ekleyip, nazik bir şekilde spatula yardımıyla karıştırın. Bu işlemin amacı, süt kremasını yumurta karışımına yedirmek ama aynı zamanda da sönmemesini sağlamak.





5. Kaynar suya granül kahveyi ilave edip iyice karıştırın. Kedidillerini ikiye bölüp kahveye hafif batırıp, sunum yapacağınız kasenin veya kubun dibine yerleştirin. 


Sonra da, üstüne hazırladığınız tiramisu kremasından biraz dökün. 





Yine kahveyle ıslatılmış kedidili koyup üzerine krema dökün.




5. Hazırladığınız kaseleri veya kupları buzdolabına alın en az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin. 

6. Buzdolabında iyice dinlenen tiramisu kuplarının üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpin ve servis edin.

Afiyet olsun!

*Not: Orjinal tiramisu tarifinde Amaretto denilen badem likörü de kullanılıyor. Ama likör kullanmayı tercih etmeyenler ise, Dr. Oetker'in acı badem özütünden birkaç damla kullanabilir, acı badem tadını yakalamak için. 




























Yorumlar

  1. merhaba ellerinize saglik birkac sorum olacak oncelikle cup olcsunu turk olcusu olarak vermeniz mumkunmu
    ? kalabalik misafirim gelecek bu tariften kac olcu cikiyor? pudra sekeri kullanabilirmiyim ? bir de yumurta kokusu oluyormu acaba? cok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seval Hanim,

      1 cup, 240ml'lik su bardagina esit. Kisi sayisi, kullandiginiz kaselere veya kupa gore degisir. 4-5 kisilik diyebilirim. Yumurta kokusu olmuyor, iyi karistirilinca.

      Sevgiler,

      Sil
  2. Merhaba ölçülerde bir karisiklik olmasin diye soruyorum yani 120 ml arti 2 yemek kasigi seker ve 120 ml arti 2 yemek kasigi mascarpone mi kullanacagiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Sevgili Şencan. Aynen, yazdığınız gibi. ;-)

      Sil
  3. Merhaba yani 120 ml arti iki kasik seker degil mi peynirde ayni olcude

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ölçülerde bir karisiklik olmasin diye soruyorum yani 120 ml arti 2 yemek kasigi seker ve 120 ml arti 2 yemek kasigi mascarpone mi kullanacagiz

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ölçülerde bir karisiklik olmasin diye soruyorum yani 120 ml arti 2 yemek kasigi seker ve 120 ml arti 2 yemek kasigi mascarpone mi kullanacagiz

    YanıtlaSil
  6. Dün akşam arkadaşlarıma sizin tarifinizden yararlanarak tiramisu yaptım,ilk defa yapmama ve tedirgin olmama rağmen tam kıvamında ve çok lezzetli oldu. Ben 1/2cup +2 kaşık şeker fazla geldiği için sadece 1/2 cup şeker kullandım, yaptığım tek değişiklik bu oldu. Lezzet gerçekten labneli,hazır kekli tiramisudan çok çok daha farklı ve güzel. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifin aynisini yaptim 3 saatin sonunda dolaptan cikarip kalibi cikardigimda kremasi corba gibi akip gitti �� ve cook sekerli oldu.

      Sil
  7. Feyza hanım tarif kesinlikle cok hos 1hafta once yaptım cok begendik.Yalnız simdi mascarpone peynirim bitti.Acaba tarifi labne ile yapsam cok mu kotu olur? Labneli baska tarif mi bulsam acaba ama tad olarak sizinkine benzesin istiyorum teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Feyza Hanım Merhaba,
    Mascarpone olmadığı zamanlar labneyle yapsak olurmu :), birde siz tek kişilik kuplarda yapmışsınız acaba kaç tane çıktı öğrenmem mümkünkü... Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,
    Marscarpone olmadığı zaman labne kullansak olurmu, birde siz tek kişilik kaplarda yapmışsınız acaba kaç kup çıktı bu ölçüden. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar