Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Şubat 2015 Cumartesi

Sütlü Kahvaltı Ekmeği (English Muffin Bread)



Flipboard'da gezinirken English Muffin Bread'in kek kalıbında pişirilmiş olduğunu gördüm ve denenmesi gerekenler listesine kaydettim, uzun zaman önce. Dün akşam Cumartesi kahvaltısı için ne yapabilirim derken, listeden bu nefis, yumuşacık, sütlü ekmekleri yapmaya karar verdim. İyi ki de yapmışım. Herkes çok sevdi. Eğer siz de haftasonu kahvaltıları için pratik bir tarif arıyorsanız, bu ekmek tarifi tam da size göre. 

Orjinal tarif, The Naptime Chef'te. 


Malzemeler:

*Kullanacağınız su bardağı 240 ml'lik olmalı)

3 cup (3 su bardağı*) un
1 paket instant maya
1 silme yemek kaşığı toz şeker
1 silme çay kaşığı tuz (Tuzlu tatları seviyorsanız, tavsiyem 1 tepeleme çay kaşığı tuz kullanmanız)
1 çay kaşığının ucu ile karbonat
1 cup (1 su bardağı*) ılık süt
1/4 cup (Çeyrek su bardağı*) ılık su

Kalıbı yağlamak için 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Kalıba ve hamurun üzerine serpmek için 1/4 cup ( çeyrek su bardağı mısır unu)


Yapılışı: 

1. Tüm kuru malzemeleri (unun yarısını, maya, toz şeker, tuz ve karbonat) derin bir kasede iyice karıştırın. 

2. Süt ve suyu da kaseye ekleyip tüm malzemeyi ister parmaklarınız ister bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kalan unu da azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

3. Ekmeği pişireceğiniz, tercihen dikdörtgen derin bir kek kalıbını zeytinyağ ile yağlayın. Her yerine mısır unu serpin. 

4. Hamuru kek kalıbına aktarın ve üzerine geri kalan mısır ununu serpin. 


Ardından üzerini temiz bir bez ile örtüp, ılık bir ortamda 45 dakika ekmek hamurunun mayalanmasını sağlayın ya da benim gibi sabırsız iseniz ya da fazla zamanınız yoksa, fırını 50 derecede ısıtın ve çalıştırmaya devam edini İçine ekmek hamuru konulmuş kek kalıbının üzerini temiz bir bezle örtüp fırının içine yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika sonra hamurunuz mayalanmış olacak. 



5. Mayalanmış ekmek hamurunu önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin (Üzeri hafif kahverengi oluncaya dek). 



Tercihen ılıkken, reçel, tereyağ veya bal ile servis edin)
 Ertesi güne kaldığında ise ekmek kızartma makinesinde hafif kızartarak servis edebilirsiniz. 









4 yorum:

nahide zereyak dedi ki...

Ne güzel bir tarif..
Kahvaltımıza eşlik edecek ellerimizle yaptığınız bir ekmekk
Harika..

PCJ dedi ki...

Acaba bu ekmeği tam buğday unu ile yapabilir miyiz? Ölçülerde bir değişiklik yapmak gerekli olur mu? Çabuk bayatlayan bir ekmek mi? Değilse bile tam buğday unu ile yapılırsa çabuk bayatlayan bir ekmek olur mu? Teşekkür ederim.

Feyza S. dedi ki...

Merhaba Nahide Hanım,

Beğenmenize sevindim. :)

Feyza S. dedi ki...

Merhaba PCJ,

Sadece tam buğday unu yaparsanız, sert bir ekmek elde edersiniz. Açıkçası, bizim evde bu ekmek hemen tüketildiği için, bayatlamasına zaman kalmadı. :) Ama ertesi gün, ilk günkü nefasetine sahip olmayacaktır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena