Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Ballı Buzlu Çay (Şekersiz)



Ben sıcak yaz ayında, annem ve kayınvalidemin, "Çay iç; hararetini keser" telkinlerine rağmen, pek de çay içemeyen birisiyim. Tercihim, her zaman soğuk içeceklerden yana. Çocuklarım da, soğuk içecekleri sevdiğinden ve onlara hazır meşrubat içirmediğimden, mümkün olduğunca, sağlıklı içecekler yapma peşindeyim. Bu yüzden, şeker kullanmadan, bal kullanarak yapıyorum, bu tür soğuk içecekleri. Daha önce de, ballı sade ve çilekli limonata yapmıştım. Bu kez de, ballı soğuk çay tarifini yayınlıyorum. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. ;-)

Malzemeler: 

1 su bardağı demlenmiş ve süzülmüş ılık çay (Çayınız soğumuşsa, üzerine katacağınız suyu ılık kullanabilirsiniz)
1/2 (Yarım) su bardağı bal (Bal kullanmak istemiyorsanız, yarım su bardağı esmer şeker ekleyebilirsiniz)
1 limon
4-5 su bardağı içme suyu

Arzuya göre: 

1 tutam nane yaprağı ve 1 çubuk tarçın

Servis için:

Buz küpleri

Yapılışı: 

1. Ilık çay ve balı bir kapta iyice karıştırın. Karışımı bir sürahiye alın.

2. Karışıma içme suyunu ekleyin.

3. Limonu dilimleyin. Limon dilimlerini sürahinin içine atın. Aromalı tatlardan hoşlanıyorsanız, içine bir tutam taze nane yaprağı ve 1 çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz. 

4. Karışımı, iyice soğuyana dek buzdolabında bekletin. Bol buzla servis edin. 

Afiyet olsun! 

Not: Buzlu çayınızı, en geç 2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena