Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Temmuz 2014 Salı

Keçi Peynirli Kadayıf Sarması Eşliğinde Mevsim Salata


Bu salatayı, geçen yıl Ankaralı bloggerlarla katıldığımız, Fırıncı Orhan iftar etkinliğinde yemiştim ve beğenmiştim. Geçenlerde hazırladığım iftar menüsüne de dahil etmek istedim. 


Malzemeler: 

Kadayıf Sarması için: 

1 büyük avuç çiğ kadayıf 
1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı süt
Uzun ve ince dilimlenmiş keçi peyniri dilimleri

Salata için:

Kıvırcık salata veya göbek marul
Lolla Rosa (Mor kıvırcık)
İstenilen diğer yeşillikler (Roka, tere vs.)
Dereotu, nane ve maydanoz
5 adet sarı kayısı
1 avuç ceviz
Arzu ederseniz bir avuç çiğ badem
Zeytinyağı
Limon suyu ve nar ekşisi
Tuz

Yapılışı: 

1. Kadayıf sarması için, öncelikle tereyağını eritin. Erimiş tereyağı ellerinizke kadayıfa harmanlayarak yedirin (Aman fazla oğuşturmayın, tel kadayıf un ufak olmasın). 

2. Süt ve yumurta aklarını çırpın. Kadayıflarla bu karışımı alt üst edin. 

3. Düz bir zeminde, kadayıftan biraz alıp yayın. İçerisine keçi peyniri koyup, sarma sarar gibi sarın. Sarmayı ters çevirip yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına yerleştirin. Kalan kadayıf ve peynirlere de aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kadayıflar sararıncaya dek pişirin. 

4. Kadayıflar pişerken, kıvırcıkları, marulu ve diğer yeşillikleri, tercihen büyük parçalar halinde doğrayın. 
Nane, dereotu ve maydanozu ince doğrayın. Tüm yeşillikleri derin bir salata kasesi içinde alt üst edin. 

5. Kayısıları ince şeritler halinde kesin. Cevizleri bir bıçak yardımıyla dişe gelecek şekilde doğrayın. Bademleri de renk alıncaya dek kavurun. 

6. Hazırladığınız kayısı, badem ve cevizi salatanın üzerine yerleştirin. 



7. Salatanın sosu için, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu bir çatal yardımıyla çırpın. Salatayı servis etmeden hemen önce sosu döküp karıştırın. Üzerine de kızarmış sıcak olan kadayıf sarmalarını özenle yerleştirin. 

Afiyet olsun! 

2 yorum:

nahide zereyak dedi ki...

Çok farklı bir tarif. Hoşuma gitti. Ellerinize sağlık..

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Nahide,

Teşekkürler! Beğenmenize sevindim. :)

Sevgiler...

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena