30 Temmuz 2013 Salı

Evde Pide Yapımı


    Evde pide yapımı, çoğumuza, her nedense, zor gelir ama evde pide yapmanın ve yemenin zevkine varınca, yeniden yapmak istiyor insan. Hem içine konan malzemeyi biliyorsunuz, hem de daha sağlıklı ve hijyenik bir yiyecek tüketiyorsunuz.

    Bu tarifi daha önce de denemiş ve memnun kalmıştım. Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif Lezzet'te. 

    Malzemeler:

    4 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    40 gr yaş maya (Ben yaş maya yerine 7 gr instant maya kullandım)
    1 yumurta + 1 yumurta akı
    1 kahve fincanı tereyağı
    2 çay kaşığı tuz

    Yaş maya kullanacaksanız, ılık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. İnstant maya kullanacaksanız, instant mayayı direkt olarak una katabilirsiniz. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü (instant maya kullanıyorsanız, direkt olarak mayayı ekleyebilirsiniz) ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. 

Üzerine: 
    2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı (Ben zeytinyağı kullandım)
    1 yumurta sarısı (Bu yumurtanın akını da hamurun içine ekledim ben)

Kıymalı içi için: 

250 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 sivri biber
1 orta boy domates (Orjinal tarifte yoktu)
6-7 dal maydanoz
Tuz ve karabiber

Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın. 1 yemek kaşığı zeytinyağında biber ve soğanları kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. ardından küp küp kesilmiş domatesi ekleyip biraz daha kavurun. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ocaktan alıp ılınması için bekletin.

Sucuklu pide için:

1/4 kangal sucuk
3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar 

Sucuğu dilimleyin. Kaşarı rendeleyin.


Beyaz peynirli pide için: 

150 gr beyaz peynir
1 yumurta
6-7 dal maydanoz

Beyaz peyniri çatal ile ezip kıyılmış maydanoz ve yumurta ile iyice karıştırın. 


    Mutfak tezgahına unu serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı oval şekilde açıp, istediğiniz harcı paylaştırın. 

 Pidelerin kenarını içeri doğru kıvırın ve ısıyla açılmamaları için iyice bastırın. 


 Kenarlarına, ilkönce fırça yardımıyla zeyinyağı, sonra da yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.


  •  Bunlar kıymalı pidelerin pişmiş halleri:


    Aşağıda gördükleriniz ise yukarıdan aşağı beyaz peynirli, kıymalı-kaşarlı, ve sucuklu kaşarlı pidelerin pişmeden önceki halleri:


     Bunlar da pişmiş halleri: 







    10 yorum:

    Ozlem dedi ki...

    super olmus ellerinize saglik.

    Bir Terazi Kizi... dedi ki...

    Valla banada hep zor geliyor ve ben hep erteliyorum! Ilk firsatta denemeli,elinize saglik ,sizinkilerde cok nefis olmuslar...

    emel dedi ki...

    Super görünüyor,elinize sağlik.Ramazandan sonra denemek istiyorum.

    Mutfak dili dedi ki...

    Feyza cim bunlar harika olmus. Ayrica resimli olmasi super..
    Ama blogun ismini yaz resimlerin uzerine. Photoscape isimli program var bunu indir bedava bu. resimleri orada duzenleyebilirsin uzerine yaz ismini..

    SemaNur dedi ki...

    Super lezzetli gorunuyor, bende bol bol pide yapiyorum. Sizin peynirli harcinizdaki yumurta dikkatimi cekti bir dahakine bende yumurtada eklicem, eminim lezzetini daha da arttiracaktir.

    yasemin alçı dedi ki...

    Kac kisilik bu tarif acaba

    Feyza S. dedi ki...

    Yasemin Hanım. 4-5 kişilik

    Mehtap a dedi ki...

    Bende geçenlerde denedim.. gerçekten acaip lezzetli oldu... şeklini tutturamadim sadece pizzaya benzedi o yüzden instagrama resim ekleyip reklam yapamadım..:) teşekkürler..

    Mide Mühendisi dedi ki...

    İşte bunu ben de yaparım! Hatta ilk fırsatta yapacağım!

    Esma dem dedi ki...

    Merhaba ismim Esma. Daha once internetten pide tarifi alip denemistim fakat hüsranla sonuclandi. Hamur kismi taş gibi oldu ve tum emegim bosa gitti. Sizin tarifinizdeki hamur yumusak oluyor degil mi? Disarida yedigimiz pideler gibi yumusak oluyor mu? Simdiden tesekkurler..

    Yorum Gönder

    Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    © 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

    Designed by ScreenWritersArena