Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Nisan 2010 Cumartesi

Çiğ Börek


Tatarlar'ın diyarı Eskişehir'in meşhur lezzeti, çiğ börek. Nam-ı diğer çi börek:) İyi bir çiğ böreğin özelliği, börek piştiğinde, iç malzemesinin sulu kalması. Tam tutan bir tarif isterseniz, içi sulu kalan bu çiğ böreği muhakkak deneyin derim. 

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 yumurta
1/2 su bardağı ılık su
250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
Karabiber
Tuz

Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Yapılışı:

1. Un, yumurta, tuzu ılık suyla yoğurun. Hamuru küçük parçalara(bir yumurta büyüklüğünde olabilir) ayırıp 20 dakika kadar dinlendirin.

2. İçi hazırlamak için, soğanı rendeleyin. Karabiber, soğan, tuz ve çiğ kıymayı karıştırın.

3. Hamurları tabak şeklinde açın. Yarısına kıymalı içi döşeyip, diğer yarısını üzerine kapatın.

4. Hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlunun üzerine alın. 


Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena