Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Şubat 2010 Pazartesi

Kuru Börülce Pilakisi



Malzemeler:
2 su bardağı kuru börülce
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
1/2 yarım demet maydanoz
Arzuya göre limon

Yapılışı:
1. Kuru börülceleri 2-3 saat kadar ılık suyun içinde ıslatıp, bekletin. Suyunu süzüp, bir tencereye koyun ve üzerine 4 su bardağı su ilave edip orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakın. Börülceler diri kalacak şekilde pişirin. Ocaktan alıp kara suyunu süzdürün ve bir kenarda bekletin.

2. Geniş bir tencereye zeytinyağıyla beraber yemeklik çok ince kıyılmış kuru soğanları koyun. Soğanları orta ısılı ateşte 1-2 dakika karıştırarak hafifçe kavurun.
Salçayı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun. Haşlanmış börülceleri ekleyin. 3-4 bardak sıcak suyu tencereye katın. Tuz ile tatlandırın. Orta ısılı ateşte yemek kaynayıncaya dek pişirin. Kaynayan yemeğin altını kısın. Kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirip ocaktan alın.

3. Ilınınca servis tabağına aktarıp, kıyılmış maydonozla ve limonla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Not: Bu yemeğin içine 1-2 diş sarımsak da konulabilir. Ben eklemeyi unutmuşum. Daha lezzetli olacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena