Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Şubat 2010 Cumartesi

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik


Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:

6 tane tavuk incik
250 gr mantar
Yarım su bardağı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:

1. Önce incikleri bulamak için sosu hazırlayın. Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatları bir kabın içinde karıştırın. İncikleri bu sosla bulayın.

2. Önceden ısıtılmış fırında yağlı bir fırın kabına aralıklı dizip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

3. Mantarları ince dilimler halinde doğrayın; fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın.

4. Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendesini serpin.

5. Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena