Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Ocak 2010 Perşembe

Toyga Çorbası



Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli ve besleyici bir çorba:)

Malzemeler:

1,5 çay bardağı buğday yarması
1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
1 çorba kasesi yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
5 bardak su (Ben 2 su bardağını tavuk suyu olarak kullandım. Çok lezzetli oldu.)
1 yemek kaşığı tereyağı
Nane, tuz

Yapılışı:

Birkaç saat önceden suda ıslatılmış yarmayı süzüp yıkayın. Yarmaların üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek, düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen yarmayı başka bir tencereye alarak içerisine haşlanmış nohutları ilave edin. 5 su bardağı su ilave edin (Eğer yarmayı haşladığınız su kaldıysa, mhakkak bu suyu kullanın. Çünkü çok güzel bir lezzet ve kıvam katıyor. Ayrıca, 5 su bardağın
suyun 2 su bardağını tavuk suyu olarak kullanmanızı öneririm. Enfes oluyor. Normal su ile de denedim. Ama bu tavuk suyuyla yaptığım kadar lezzetli olmadı). 5 dakika kadar birlikte kaynatın. Başka bir tarafta karıştırdığınız 1 tepeleme kaşık unu ve 1 kase yoğurdu yarmanın suyuyla ılıştırıp, tencereye yavaşça ekleyin. Tuzunu ilave edin (Yoğurtlu bir çorba olduğu öncesinde tuz eklemeyin; aksi takdirde çorbanız kesilir). 5 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra üzerine kızdırılmış naneli tereyağı dökün.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena