Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Mart 2017 Cuma

Ofçay





Yaklaşık 3 yıl önce gittiğim Karadeniz turunda bir çay fabrikasını gezmek ve çay tarlalarını görmek de kısmet olmuştu bana. O gezide anladım ki, çay bir yaşam biçimi, hele onu üretmek başlı başına bir ustalıkmış. Çay üretmeyi çayı toplamaktan ibaret sanırdım, oysa çay üretimi ne çok emek isteyen zor bir işmiş. Yapraklarını toplamakla bitmiyormuş iş… Toplanan yaprakların vakit kaybetmeden fabrikaya taşınması, yanmadan fırınlanması ve özel olarak harmanlanması gerekiyormuş. Yani, harman ustasının eli değmeden çay evlerimize gelmiyormuş.


Geçenlerde, Bulgaristan Macırları’nın sıklıkla yaptığı Dızmana Çöreği yaptık, annemle. Çörek fırında pişerken, dedik şöyle demli bir çay yapalım yanına… Tabii ki Ofçay Tiryakisine’yi tercih ettik. Neden mi? Ofçay’ın farkı, işine özünü katması, her bir adımı ince eleyip sık dokuması.  Ofçay, çayı özenle, her bir aşamasına hak ettiği emeği vererek, geleneklerinden taviz vermeden üretiyor. Bu kadar emek ve özenin sonunda lezzeti de mükemmel. Ofçay’ın dökme siyah çaylarının, kendine özgü bir lezzeti ve harmanı var. İnsan çaya doyuyor, gerçek çay içtiğini anlıyor. Bu kadar anlattıktan sonra Bir Ofçay demlesem fena olmaz sanırım!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena