Ramazanı Doya Doya Yaşayın Diye Herkese 50 Money Hediye



Genelde market alışverişlerimi Migros'tan yaparım. Alışveriş öncesi, Migros cep uygulamasından var olan kampanyalara bakıp listemi ona göre hazırlarım. Şimdiye kadar, bu tür kampanyalardan yararlanarak yüksek miktarda Money kazandım. Bu Money'ler sayesinde de bir çok kez ücretsiz ürün temin ettim Migros'tan. 

Dün sabah yine gittim Migros'a ve "Tek Seferde 40 TL ve üstü Bakliyat alışverişlerinde 10 Money kazanma" kampanyasından yararlanmak için Migros marka kırmızı mercimek ve baldo pirinç aldım. Açıkçası, Migros markalı ürünlerin hem kaliteli hem de hesaplı olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden Migros markalı ürünlere de alışverişlerimde yer veriyorum. 40 TL ve üstü bakliyat alışverişi yaptığım için de 10 Money kazandım.  Sizler de bu kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız, Migros uygulamasını cep telefonunuza indirin ve Ramazan boyunca farklı kampanyalardan yararlanarak 50 Money kazanın.

Dün akşamki iftar menüm için de Migros'tan aldığım ürünlerle blogumun en çok tıklanan tariflerinden "Kırmızı Mercimek Ezmesi" ve "Enginarlı Bahar Pilavı" yaptım. Evdekiler bayıldı bu lezzetlere. Bu yüzden, tarifleri sizlerle de paylaşmak istiyorum.


KIRMIZI MERCİMEK EZMESİ


Malzemeler (10-12 kişilik):
1 su bardağı Migros marka kırmızı mercimek
2 adet orta boy patates
4-5 dal taze soğan
1/4 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Limon suyu
Kırmızı biber, kimyon, tuz


Üzerine:
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
5-6 dal maydanoz
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane


Yapılışı:
1. Mercimeği tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Kaynayıp, suyunu çekene ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup sıcakken ezin.
3. Tavada küçük küçük doğranmış kuru soğanları kavurun.
4. İçine biber salçası ekleyip, salçayı da bir kaç dakika kavurun.
5. Haşlanmış mercimeğin suyunu biraz bırakın büyük bir kaseye alın.
6. Üzerine ezilmiş patatesleri, kavrulmuş salçalı soğanı, istediğiniz baharatları, ince ince doğradığınız taze soğanları, yağı, tuzu, limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
7. Servis yapacağınız tepsiye hazırladığınız karışımı yerleştirip, üzerini düzleştirin.

Ezilmiş sarımsaklarla hazırladığınız yoğurdu üzerine dökün.
8. Biraz sıvıyağda biber salçası ve kuru naneyi kavurup yoğurt katmanının üzerine dökün.
9. İnce ince kıyılmış maydanozları serpiştirin.
10. Havuçların kabuğunu soyup halka halka doğrayın. Çiçek şekli olması için kenarlarına bıçakla 4 tane çentik atın. Maydanozların üzerine yerleştirin. 

Afiyet olsun!



ENGİNARLI BAHAR PİLAVI



Malzemeler (6-8 kişilik)

Ön hazırlık için: 
2-3 enginar çanağı (Miktarı, enginarların büyüklüğüne göre değişebilir) 
1 küçük kase bezelye
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarları ve bezelyeleri haşlamak için su

Pilav için: 
Zeytinyağı
3-4 dal taze soğan
1 orta boy havuç
2 su bardağı Migros marka baldo pirinç
Tuz ve dilerseniz karabiber
2,5-3 su bardağı sıcak su 



1. Pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyip bir kenarda en az yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda suyunu süzüp, pirinçlerin nişastayı gidesiye kadar sudan geçirin. 

2. Temizlenmiş enginar çanakları ve bezelyeyi bir tencereye alın. Enginarları örtecek şekilde su  ve limon suyunu ekleyip, enginarlar çok da yumuşamayacak şekilde haşlayın (Çok haşlamamamızın sebebi, bir de pirinçlerle pişecek olmaları). Soğuyunca enginarları kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. 

3. Taze soğanları ince doğrayın. Havuçları da rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Zeytinyağını pilav tenceresine alıp üzerine taze soğanları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Ardından havuçları da ekle 1-2 dakika daha kavurun. 

4. Suyu süzülmüş pirinçleri  ve tuzu ilave edip 3-4 dakika kavurun. Ardından sıcak su, doğranmış enginar ve bezelyeleri de ekleyip, tencerenin kapağını kapattın ve pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Dilerseniz, piştikten sonra kıyılmış dereotu ekleyip pilavı demlenmeye bırakabilirsiniz.






Afiyet olsun!




Yorumlar

Popüler Yayınlar