Fava


Malzemeler: 
250 gr kuru bakla 
Üzerini iki parmak geçecek kadar su
1 adet iri doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz

Servis etmek için:
İnce kıyılmış dereotu
Limon dilimleri
Zeytinyağ 

Yapılışı: 
1. Kuru baklaları bir gece önceden ıslatın.
2. Baklaların suyunu süzüp diğer tüm malzemelerle beraber bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Baklalar suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. 
3. Ocaktan alır almaz blenderdan geçirin. 
4. Bakla püresini bir borcama döküp kaşığın tersi ile karışımı düzeltin. 


Karışımın, önce oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. Ardından, borcamın üzerine streç filmle kaplayın ve buzdolabına alıp karışım katı hale gelene kadar, yani en az 2 saat dinlendirin. 
5. Buzdolabından çıkarttığınız favayı, dereotu, limon dilimleri ve zeytinyağı ile servis edin.






























Yorumlar

  1. Merhaba,
    Kuru soğanı hangi aşamada kullandınız?
    GÜL

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Gül,

    Baklaların suyunu süzdükten sonra diğer tüm malzemelerle beraber bir tencereye alıyorsunuz, yukarıda da yazdığım gibi. Yani en başta soğanları da ilave edip, tüm malzemeyi suda pişiriyorsunuz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar