Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Nisan 2017 Cuma

Elmalı Havuçlu Kek


Şöyle içi nemli, yumuşk bir havuçlu kek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bana göre, bu keke nem sağlayan etken, içerisinde elma olması. 

Benim birkaç değişiklik yaparak uyguladığım orjinal tarif, Averie Cooks adlı blogda

Malzemeler: 

1 büyük boy (70 gr) yumurta 
1/2 cup (Yarım su bardağı) esmer şeker 
1/4 cup (Çeyrek su bardağı) toz şeker 
1/3 cup (Bir su bardağının üçte biri kadar) sıvıyağ
1/4 cup (Çeyrek su bardağı) yoğurt
2 çay kaşığı vanilya 
2 çay kaşığı tarçın 
1 cup (1 su bardağı) un 
1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu 
1/2 (yarım çay kaşığı) karbonat
Bir çimdik tuz
3/4 cup (1 su bardağından 1 parmak az) rendenin iri tarafı ile rendelenmiş havuç (=bir orta boy havuç)
3/4 cup (1 su bardağından 1 parmak az) rendenin iri tarafı ile rendelenmiş elma (=1 orta boy elma)
3/4 cup (1 su bardağından 1 parmak az) iri parçalara ayrılmış ceviz

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 

2. Dikdörtgen bir kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp içerisine yağlı kağıt yerleştirin. 

3. Geniş bir kasede şekerleri ve yumurtayı çırpın. Ardından yağı ve yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam edin.  

4. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karışımın üzerine eleyip bir spatula yardımıyla, tüm malzeme karışana dek alt üst edin. 

5. Rendelenmiş havuç ve elmaları da ekleyip, karışana dek, yine spatula yardımıyla alt üst edin. 

6. Yağlanmış ve içerisine yağlı kağıt yerleştirilmiş kek kalıbına hamuru dökün. 

7. Önceden ısııtlmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için sürenin sonunda keke kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. 





















1 yorum:

Özgür.. dedi ki...

Feyza'cığım, bu tarifi dün denedim, bugün bitti bile! Gelip gidip yedik! 😊 Gerçekten çok lezzetli ve de besleyici bir kek...Senin tariflerin insanı asla yanıltmıyor, teşekkürler bu güzel tarif için...😊

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena