Kolay Çikolatalı Kek



Evimizde en çok tüketilen kek, çikolatalı olanı... O yüzden, arayışım yapımı kolay, çok uğraştırmayan tarifler... Instagram'da severek takip ettiğim Shivesh'te bu tarifi görünce denemye karar verdim. Sonuç muhteşem! 

Malzemeler:

Kek için:

1+ 1/2 cup (1,5 su bardağı*) un
3/4 cup (1 su bardağından 1-2 parmak eksik) kakao
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 cup sıvı yağ (Benim tercihim fındık yağı)
1+ 1/2 cup (1,5 su bardağı) toz şeker
2 iri veya 3 küçük yumurta
Yarım çay kaşığı vanilya özütü
3/4 cup (1 su bardağından 1-2 parmak eksik) buttermilk (3/4 cup süt+ 1 tatlı kaşığı sirke)
1 tutam tuz

*1 su bardağı= 240 ml

Çikolatalı sos için:

175 gr (1 su bardağı) kıyılmış bitter çikolata
1/2 cup (120 ml) süt kreması
1 çay kaşığı buğday veya mısır nişastası

Yapılışı:

1. Fırını önceden 170 derecede ısıtın. 25 cm çapında kelepçeli bir kalıbı  ya da 15 cm çapında 2 adet kelepçeli kalıbı tereyağ ile yağlayın. Buttermilk'i hazırlamak için 3/4 su bardağı sütün içine bir tatlı kaşığı elma veya üzüm sirkesi ekleyip 10-15 dakika bir kenarda bekletin. 
2. Un, kakao, tuz, karbonat ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
3. Başka geniş bir kasede, yağ ve toz şekeri çırpın.
4. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Her yumurta ekleyişinizde iyice çırpıp diğer yumurtayı öyle ekleyin. 
5. Vanilyayı da ekleyip biraz daha, düşük hızda,

çırpın. 
6. Biraz buttermilk'ten biraz un karışımından ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu eklemelere un karışımı ile başlayıp yine un karışımı ile bitirin. 
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk pişirin (Benim gibi küçük kalıplar kullanıyorsanız, daha kısa sürede pişecektir).  Sürenin sonunda, kekin pişip pişmediğini öğrenmek için bir kürdanı keke batırın. Temiz çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.
8. Çikolatalı sos için, çikolata ve süt kremasını benmari usulü eritin. Nişastayı da ekleyip, karışım yoğunlaşana dek karıştırım. Çikolatalı sosu ocaktan alıp, oda sıcaklığında soğumuş olan kekin üzerine dökebilirsiniz. Dilerseniz, kekinizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun! 














Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar