Yeşil Kabaklı Waffle




Çocuklara yeşil kabak yedirmenin en güzel yolu, kabaklı waffle yapmak. Benim değişiklik yaptığım orjinal tarif, Food 52'da.

Malzemeler:

2 su bardağı yeşil kabak (Yaklaşık 2 orta boy kabak)
Yarım çay kaşığı tuz (rendelenmiş kabakların üzerine)
Çeyrek demet dereotu
2-3 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 yumurta
1/3 su bardağı sepet peyniri veya erimeyecek bir peynir (parmesan, İzmir tulum gibi)
Yarım su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yağlamak için, zeytinyağ

Yapılışı:

1. Kabağı rendeleyin ve bir süzgece alın. Üzerine, yarım kaşığı tuz serpin ve yarım saat bu şekilde bekletin. Sürenin sonunda soğuk su ile beklemiş olan rendelenmiş kabakları yıkayın. Kabakları sıkarak, mümkün olduğunca, sularının süzülmelerini sağlayın. Ardından, iyice kurumasını sağlamak için, kağıt havlu ile fazla suyu alın. Dereotu ve taze soğanı ince kıyın.

2. Waffle makinesini önceden ısıtın. 

3. Geniş bir kasede, yumurta ve rendelenmiş peyniri, bir el çırpıcısı yardımıyla iyice çırpın. Küçük bir kasede, un, çeyrek çay kaşığı tuz ve  ve çeyrek çay kaşığı karabiberi karıştırın ve bu karışımı yumurta karışımına ekleyin. Rendelenmiş kabağı, kıyılmış dereotu ve taze soğanı da ekleyip tüm malzeme karışana dek alt üst edin (Çok koyu bir karışım olduysa, birkaç kaşık süt ekleyebilirsiniz).

4. Waffle makinesinin plakalarını, bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. 

5. Kabak karışımından 1 çorba kaşığı alarak ısınmış plakalara yuvarlak bir şekilde yayın. Üst plakayı üstüne kapatıp, en az 3 dakika, waffle'lar kızarana dek pişirin. 

Yoğurdun yanında, sıcak servis edin.

Afiyet olsun.












Yorumlar

  1. Merhaba feyza hanım bu tür şeyleri oğlum çok seviyor denemek ve izniniz olursa bloğumda paylaşmak istiyorum... Size bir sorum olacak Waffel makinesinde yaptığınızı söylemişsiniz sertliği waffel gibi mi oluyor yoksa daha gevrek mi ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar