Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Nisan 2016 Salı

Çikolatalı Brownie Kek

Unsuz veya içinde az bulunan tarifleri denemeyi cok seviyorum. İşte bu da o tariflerden biri. Orjinal tarif ise, Martha Stewart'tan.

Malzemeler: 

115 gr tereyağ
3 yemek kaşığı un
170 gr bitter çikolata
3/4 cup (3/4 su bardağı) toz şeker
1 yumurta sarısı
3 yumurta akı
1/4 cup (Çeyrek su bardağı) kakao
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın, 16 veya 18 cm çapında bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip kenarlarını ve zemini tereyağı ile yağlayıp unlayın. 
2. Yağ ve çikolatayı benzeri usulü arada sırada karıştırarak eritin. 
3. 3/4 cup şekerin 2 yemek kaşığını, akları çırpmak için ayırın. Çikolatayı ocaktan alın ve kalan şekeri ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın. Ilımış olan çikolataya yumurta sarısı, kakao ve tuzu ekleyip çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. 
4. Elektrikli çırpıcı yardımıyla, yumurta aklarını, derin bir kasede, köpük köpük olana dek iyice çırpın. 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip küçük tepecikler oluşana dek 4 dakika daha çırpın. 
5. Çikolatalı karışıma unu ekleyip spatula yardımıyla alt üst edin. Ardından, yumurta aklarını da ekleyip, yine spatula yardımıyla yavaşça çikolatalı karışıma yedirmeye çalışın. 
6. Kek karışımını hazırlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. 
7. Keki fırından alıp soğumaya bırakın. İyice soğumuş olan keki kalıptan çıkarıp üzerine kakao serpin ve servis edin. 

Afiyet olsun!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena