Kakaolu Brownie Tarifi


Brownie'yi çok severim, ama genelde tarifler 200 gr üstünde tereyağ ve 250 gr civarı çikolata içerince, brownie tariflerinden kaçıyorum. Çok fazla geliyor tereyağ ve çikolata miktarı. 

Geçenlerde yine Flipboard'da gezinirken, "The Best Brownies of Your Life"- yani "Hayatınızın en iyi brownie'si"-diye bir brownie tarifi gördüm. Tarifte hiç çikolata yoktu. Bir de, nispeten az tereyağ vardı. Hemen denemeye karar verdim. Sonuç muhteşem oldu. Yoğun kakao tadı ile, sanki içerisinde bol çikolata hissi veren bu tarifi tüm brownie severlere öneriyorum. 

Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif ise, tatlı gurusu Alice Medrich'in yemek kitabından. 

Malzemeler: 

150 gr tereyağ
1 cup* + 1/4 cup (1 su bardağı + çeyrek su bardağı) toz şeker
1 cup (1 su bardağı-Yaklaşık 95 gr) kakao (Eğer yoğun çikolata tadını sevmyorsanız, kakao miktarını azaltabilirsiniz. Semaver adlı blogun sahibi arkadaşım Hatice 80 gr kakao ile denemiş bu tarifi.)
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz veya sıvı vanilya
2 büyük soğuk yumurta
1/2 cup (Yarım su bardağı) un
2/3 su bardağı iri parçalar halinde ceviz

1 cup= 240 ml'lik su bardağı

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın. 

2. 15 cm'ye 15 cm kare bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Dilerseniz, kabın içine yağlı kağıt da yerleştirebilirsiniz (Brownie'yi kalıptan daha kolay çıkarmanızı sağlar).

3. Tereyağ, şeker, kakao ve tuzu bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte karıştırın. Tereyağ eridiğinde ve pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

4. Kakaolu karışıma vanilyayı da ekleyip karıştırın. Yumurtaları da teker teker ekleyip karışımı mikser ile çırpın. Unu ekleyip spatula veya tahta kaşık yardımıyla, alt üst edin. Un karışım içerisinde tamamen kaybolunca, iri ceviz tanelerini de ekleyip karıştırın, yağlanmış fırın kalıbına karışımı dökün ve spatula yardımıyla hamuru düzleştirin. 




5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

6. Soğumuş brownie'yi 16 adet eşit parçaya bölün.









Afiyet olsun! 






Yorumlar

  1. Merhaba,
    Bir sorum olacakti.
    Tereyagi degil de, margarin kullansak olur mu? Tadi cok degisir mi?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Dondurma Delisi,

    Margarin de kullanabilirsiniz. Ama ben tereyağlı olanı daha lezzetli ve daha sağlıklı buluyorum.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifin gram ölçüleri var mı acaba? 1 cup 240 gr'sa 1 cup kakao 95 gr olur mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar