Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ocak 2016 Cuma

Avokadolu Humus


Humus, çoğumuzun sevdiği bir meze. Bu mezeye, farklı bir yorum katmak istiyorsanız, bir de sağlık deposu avokado ile deneyin. Bence nohut ve avokado doku ve tat bakımından birbirine çok yakışan ve uyum gösteren iki malzeme. "Muhakkak deneyin." derim. Pişman olmayacaksınız.

Yalnız, bu mezeyi ne zaman servis edecekseniz, hemen öncesinde hazırlayın. Aksi takdirde, sanırım avokadodan, çabuk kararıyor.

Malzemeler: 


2-3 su bardağı haşlanmış nohut
1 olgun ve yumuşamış avokado
2 çay kaşığı tuz
2 orta boy limonun suyu
1/4 su bardağı zeytinyağı (2 yemek kaşığı zeytinyağı süsleme için ayırın)
1 yemek kaşığı tahin

Süslemek için: 

Kavrulmuş susam

Yapılışı:

1. Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkartın. Eğer dondurucudan çıkartılmış haşlanmış nohut kullanıyorsanız, nohutları yarım litre sıcak suyun içine bırakın (Bu sayede, nohutların kabukları kolaylıkla çıkacaktır). Kabukları çıkarılan nohutları bir robota alın.

2. Avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkartın. Bir kaşık yardımıyla, avokadonun kabuğu dışındaki yumuşak kısmı robota aktarın.

3. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve tahini de ekleyip robotu yüksek hızda çaıştırın. Tüm malzeme iyice karışana ve özdeşleyinceye kadar robotu çalıştırın.

4. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin ve tercihe göre kavrulmuş susam ile süsleyin.

Afiyet olsun!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena