Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Ekim 2015 Cuma

Frambuazlı Krem Peynirli Kahve Keki




Bu kek, kahvenizin veya çayınızın yanına mutlaka eşlik etmesi gereken bir lezzet. Çünkü hem kek hem de cheesecake tadı alıyorsunuz yerken. 4 katmandan oluşuyor. En altta kek, üzerinde peynirli katman, onun üzerinde meyve ve en üstte de nefis tarçınlı kırıntılı hamur. Bol malzemeli olmasına rağmen çok hafif bir lezzet. Malzeme miktarına bakıp da almayın. Çok da vaktinizi almıyor. Açıkçası, elde ettiğiniz lezzete göre de, biraz zaman harcamaya değecek bir tarif. 


Orjinal tarif, Joy of Baking'de. 

Malzemeler:


*1 cup= 240 ml'lik su bardağı
Kırıntılı Hamur için:


1/3 cup* (40 gr) un
1/3 cup (65 gr) toz seker
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/4 cup (55 gr) küçük küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağ

Peynirli Dolgu için:

225 gr labne peyniri (1 küçük pakette 200 gr labne peyniri var. Onu da kullanabilirsiniz.)
1/4 cup (50 gr) toz şeker
1 büyük yumurta, oda sıcaklığında
1/2 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (İsteğe bağlı) 
1 yemek kaşığı (10 gr) un

Kek Hamuru İçin:

1 cup (130 gr) un
1 çay kaşığı (5 gr) kabartma tozu
1 çimdik tuz
1/4 cup (55 gr) tereyağ, oda sıcaklığında
1/2 cup (100 gr) toz şeker
1 büyük yumurta, oda sıcaklığında
1/2 çay kaşığı vanilya
1/3 cup (80 ml) süt, oda sıcaklığında
1 cup (240 ml) taze frambuaz, böğürtlen vişne veya yaban mersini (Donmuş meyve kullanacaksanız, muhakkak oda sıcaklığına getirip öyle kullanın.)

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp unlayın,

2. Kırıntılı hamuru hazırlamak için, geniş bir kasede un, şeker ve tarçını karıştırın. Küp kesilmiş tereyağını da ekleyip parmaklarınızla karıştırın ve kırıntılı bir hamur elde edin. 


3. Peynirli katmanı hazırlamak için, mikserle krem peyniri krema kıvamı alana dek çırpın. Peynirli katman için gerekli olan şeker, yumurta, vanilya, limon kabuğu ve unu da ekleyip çırpmaya devam edin. Aşırı çırpmamalı özen gösterin. 




4. Kek hamuru için, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Mikser yardımıyla tereyağını krema halini alana dek çırpın. Şekeri de ekleyi köpürünceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilyalı da ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Un ve sütü dönüşümlü olarak ekleyin (Yani biraz un biraz süt, biraz un biraz süt ekleyip çırpın). 


5. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini düzleştirin. 



6. Kek hamurunun üzerine peynirli karışımı dökün ve yine üzerini düzleştirin. 



7. Peynirli katmanın üzerine frambuazları veya diğer istediğiniz meyveyi eşit şekilde yayın. 


8. Frambuazların üzerine de kırıntılı hamuru serpin (Frambuazların üzeri büyük oranda kapanacak). 



9. Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kırıntılı hamur açık kahverengi oluncaya dek, 1 saat pişirin. 

10. En az 15 dakika bekletip ılık veya oda sıcaklığında servis edin.


Afiyet olsun!













3 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık harika hem de aynı cheesecake olmuş mutlaka denemek isterim

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika... ilgi ile takip ediyoruz. daha sık güncellenen paylaşımlar ile sitenizi devamının sürmesini tavsiye ediyorum.

http://sanayitipicaymakinesi.com/
http://www.remtamutfak.com/
Çay Makinesi
Çay Makinası

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Özgen ve Seolara,

Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler. :)

Sevgiler,

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena