Çikolatalı Mus


En sevdiğim ve de en hafif bulduğum tatlılardan biri çikolatalı mustur. Sizler de seviyorsanız, bu pratik tarifi kesinlikle öneririm. 


Malzemeler: 

100 gr parçalara ayrılmış bitter çikolata
75 g pudra şekeri ya da robotta çekilmiş toz şeker
2 yumurta
280 gr mascarpone peyniri

Süslemek için: 

Rendelenmiş bitter çikolata


Yapılışı: 


1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yani çikolatayı yüksek ısıya dayanklı bir kaseye yerleştirin. Bu kaseyi de, içi su dolu bir sos tenceresinin veya sütlüğün üzerine yerleştirin. Sos tenceresi veya sütlüğü ocağa alın ve ocağın altını yakın. Çikolata eriyene dek suyu kaynatın. Çikolata eriyince, sos tenceresi veya sütlüğü ocaktan alın.  

2. İçerisinde sıcak çikolata bulunan kaseye şeker ve yumurtaları ekleyin. Bir mikser yardımıyla ve 5 dakika çırpın (Sıcak çikolata sayesinde yumurta da pişecek ve çiğ kalmayacak).

3. Mascarpone peynirini de ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Mascarpone peynirini ekleyince karışım biraz daha katılaşacak. Karışımı servis yapacağınız kup veya kaselere bölüştürün. Buzdolabında iyice soğuyana dek (en az 3 saat) bekletin. Üzerine rendelenmiş çikolata serpip soğuk servis edin.























Yorumlar

Popüler Yayınlar