Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Temmuz 2015 Cuma

Kıymalı Ali Nazik/ Ale Nazik


Ali Nazik, esas adıyla, Ale Nazik, en sevdiğim ve çok hafif bulduğum yemeklerden biri. Kebapçılarda kuzu etli olarak sevdiğim Ali Nazik'i evde kıymalı yaptım. Bence çok pratik bir tarif. ;-) 

Malzemeler:
2 adet küçük boy bostan patlıcan
250 gr süzme yoğurt
250 gr kilogram kıyma
Arzu ederseniz, 1 adet çarliston biber
1 büyük domates (Domates mevsiminde değilseniz, 1 yemek kaşığı domates salçası)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı toz biber
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin. Közledikten sonra kabuklarını soyarak güzelce ezin. İçerisine yoğurt, dövdüğümüz sarımsak ve tuz ekleyin. Patlıcanlarla karıştırın. 

2. Farklı bir tava içerisinde kıymayı sıvı yağ eşliğinde kavurun. Biberi ince ince dilimleyip ve domatesi küçük küpler halinde kesin. İçerisine karabiber, tuz ve domates ekleyin. Kırmızı toz biber de ekleyerek kıymalı sosu hazırlayın.
3. Közlediğiniz ve yoğurt ile karıştırdığınız patlıcanları servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıymalı sostan dökerek servis yapın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena