Hazır Yufkadan Su Böreği


Yıllardır uyguladığım, hazır yufkadan su böreğinin tarifi, Emine Beder'in "Hamur İşleri" kitabından... 


Malzemeler:

3 Adet Yufka
1/2 (Yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1/2 (Yarım) paket kabartma tozu
100 Gr beyaz peynir
1/4 demet maydanoz

Yapılışı:



1. Tereyağı ile yağlanmış bir tepsiye 1 yufkayı kenarlarını dışa taşırarak serin.

2. Diğer yufkaları düz bir zeminde üst üste serip artı (+) şeklinde enine ve boyuna keserek her yufkadan 4 eşit üçgen parça elde edin. 

3. Bir kapta yumurtaları, yoğurdu ve kabartma tozunu çırparak karıştırın. 

4. İlk yufkanın üzerine fırça yardımıyla süt ve sıvı yağ sürüp yoğurtlu ve yumurtalı harcı gezdirin. 

5. Üçgen haldeki yufkaları birer sıra oluşturacak şekilde tepsiye serin. 

6. Her birinin üzerine tekrar sütü ve sıvı yağı sürüp yoğurtlu, yumurtalı harcı gezdirin. 

7. Bu şekilde yufka parçalarının yarısını tepsiye serin. 

8. Üzerine ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu karıştırıp yayın. 

9. İlk yufkanın dışa taşan kenarlarını tepsiye çevirin. 

10. Kalan yufka parçalarını aynı şekilde, aralarına sütü, sıvı yağı ve yoğurtlu, yumurtalı harcı sürerek tepsiye serin. 

11. Son yufkanın üzerine kalan yoğurtlu yumurtalı harcı gezdirip yufkaları kare dilimler halinde kesin. 


Dilerseniz, üzerine kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz.



12. Önceden ısıtılmış 200º ısılı fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene dek pişirin.









Yorumlar

  1. Enfes görünüyor Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık. Ilk fırsatta deneyecegim. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar