Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Mayıs 2015 Cuma

Limonlu Kek

The 

Flipboard'da gezinirken bu tarifi A Pretty Life in the Suburbs 'de görüp not etmiştim. İyi ki de etmişim. Çocuklar bayıldı tadına. Ben okuldayken 2 günde tüm keki yiyip süpürmüşler. :) Yumuşacık olan bu nefis limon kokulu keki çayınızın yanına öneriyorum.

Diğer limonlu tariflere bakmak isterseniz, tarif adlarının üzerine tıklayabilirsiniz: 

Malzemeler:
115 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 cup  (1 su bardağı) toz şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya ya da yarım vanilya çubuğunun içi
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 cup (2 su bardağı) un
4 çay kaşığı kabartma tozu
¾ cup  (1 su bardağından 1 parmak eksik) süt
¼ cup  (Çeyrek su bardağı) limon suyu 

Yapılışı:

1. Fırını önceden 175 derecede ısıtın.

2. Kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.

3. Tereyağı ve şekeri mikser ile iyice çırpın.

4. Yumurtalari teker teker ekleyip her eklemeden sonra karisimi iyice cirpin.

5. Limon kabuğu ve vanilyayi da ekleyip karıştırın.

6. Başka bir kaseye un ve kabartma tozunu eleyin. 

7. Tereyağ karışımına, ilk önce, un karışımının yarısını ekleyin ve karıştırın. Ardından, limon suyunun yarısını ekleyin ve karıştırın. Sonra geri kalan un karışımını ekleyin ve karıştırın. Sonra sütün yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sonra limon suyunun geri kalanını ekleyip karıştırın. Sonra da sütün geri kalan kısmını ekleyip karıştırmaya devam edin.

8. Kek hamurunu yağlamış olduğunuz kalıba dökün.

9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin.

Dilerseniz servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. 

Afiyet olsun!




8 yorum:

irenimu irenumu dedi ki...

Merhaba yumurta ve sekeri cirptikdan sonrami tereyag ve un icin dediklerinizi yapcam acaba yada hangi asamada yumurta kullancaz

Feyza S. dedi ki...

Merhaba Irenimu,
Pardon, yumurtalarin ne zaman eklenecegini yazmayi unutmusum. Tereyag ve sekeri cirptiktan sonra yumurtalari teker teker ekleyip cirpmaya devam ediyorsunuz.
Sevgiler,

Julia Fertelli dedi ki...

Mmmm kahvemin yaninda bir dilim alabilirmiyim?:)
Ellerine saglik canim, nefis gorunuyor...

Çağnur Işır dedi ki...

Limonlu kek benim de favorim, eline sağlık Feyza, sevgiler:)

halime filiz hayırsöz dedi ki...

Ben tarifin dün fotosunu çektim oradan baktım tarife düzeltmişsiniz ama ben yumurtayı unutmuşum en son ekledim inşallah güzel olur 😔

Ayçiçeği dedi ki...

Feyzacım, dün akşam yaptık. süper oldu kekimiz. tarifine sağlık.
Çağla.

mumnwife dedi ki...

Merhaba, tariflerinizi severek yapıyorum ve her birinden muhteşem sonuçlar alıyorum. Vanilya yerine şekerli vanilin kullandığımızda ne kadar koymalıyız? Teşekkürler

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Mumnwife,
Ziyaretiniz ve beğenileriniz için teşekkürler. 1 çay kaşığı şekerli vanilin yeterli olacaktır. Sevgiler...

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena