Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Nisan 2015 Pazartesi

Mascarpone'li Çikolatalı Brownie


Bake or Break'te gördüğüm nefis görünümlü brownie'yi hemen denemeye karar verdim. Malzeme miktarında ve çeşidinde biraz oynama yaptım ve bu enfes brownie tarifi ortaya çıktı. 
Pişirdiğim brownie'yi okulda beraber çalıştığım öğretmen arkadaşlarıma ve asistanlarıma ikram ettim. Hepsi bayıldı. Bu yüzden, tüm çikolata düşkünlerine, "Muhakkak denemelisiniz!" diyorum, kendime göre adapte ettiğim bu tarifi... 

Malzemeler: 
*1 cup= 240 ml'lik su bardağı
Brownie için: 
220 gr tereyağ
80 gr (1 kare paket) bitter çikolata
1 cup* (1 su bardağı) şeker
1/2 cup (Yarım su bardağı) kakao
1/2 cup (Yarım su bardağı) mascarpone peyniri
3 iri yumurta
1/2 cup (Yarım su bardağı) un
1/4 çay kaşığı tuz
Ganaj kreması için: 
170 gr bitter çikolata
6 yemek kaşığı süt kreması
Yapılışı: 
1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın.
2. Isıya dayanıklı, küçük bir cam fırın kabını yağlayın ya da içine yağlı kağıt yerleştirin. 
3. Tereyağı ve çikolatayı, benmari usulü eritin. 

4. Şeker ve kakaoyu erimiş çikolata-tereyağ karışımının üzerine eleyin ve karıştırın. Ardından, mascarpone peyniri ve yumurtaları da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserle çırpın. 

5. Un ve tuzu da ilave edip, bir spatula yardımıyla, topaklanmalar gidene dek, karıştırın.
6. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş cam fırın kabına hamuru döküp, her tarafını eşit bir şekilde, bir spatula yardımıyla yayın. 

7. 45-50 dk önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Sürenin sonunda, pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayabilirsiniz. 

8. Brownie'yi soğuması için bir kenara alın. 



9. Ganajı hazırlamak için, süt kremasını bir sütlüğe alıp kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın (Kaynamasına izin vermeyin). Ardından çikolatayı ekleyip hızlıca karıştırın. Çikolata tamamen eridiğinde sütlüğü ocaktan alın. Sıcak ganaj kremasını soğumuş olan brownie'nin üzerine dökün.



 Brownie'yi biraz oda sıcaklığında bekletip ardından en az 2-3 saat buzdolabında bekletin (Buzdolabında bekletmek, ganajın katılaşmasını ve brownie'yi kolay dilimlemenizi sağlayacak. 

10. Buzdolabında dinlenmiş olan brownie'nin üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpin. Ardından dilimleyip, servis yapın. 

Afiyet olsun! 
























2 yorum:

Özgen dedi ki...

Harika bir görüntüsü var çikolata sevmeyeni bile özendirecek sevgiler

Filiz Erkan FilizceYemekler dedi ki...

Ben de yaptım ve çok güzel oldu...:)) sevgiler

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena