Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Nisan 2015 Çarşamba

Çilekli Kurabiye



Bilmiyorum, sizler yeni tarifleri nasıl bulursunuz? Ben, buzdolabındaki malzemelere bakarım. Kıyıda köşede az kalmış malzemenin miktarını belirlerim ve bu malzemenin miktarını İngilizce Google'da arattırırım ve karşıma çıkan tarifleri değerlendiririm. Evimdeki malzemelerle, yapılabilecek en iyi tarifi seçerim. İşte bu tarif de, buzdolabının bir köşesinde kalmış peyniri değerlendirmek için yapıldı. Google arama motorundaki kutucuğa peynirin miktarını ve "kurabiye" yazdım ve karşıma Oh My God-Chocolate Desserts adlı blogdaki bu tarif çıktı. Ama ben malzeme miktarını çok buldum ve kendime göre değişikler yaptım ve işte bu tarif ortaya çıktı. Özellikle çilek ve beyaz çikolataseverlere tavsiye ediyorum, bu kurabiyeyi. Yalnız bu kurabiyenin, tereyağlı kurabiyeler gibi kıyır kıyır olmadığını, daha çok kek gibi, yumuşak olduğunu söylemeden de geçmeyeyim malzemelere... ;-)

Malzemeler (Yaklaşık 20 kurabiye için):

1 cup (1 su bardağı) un
Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığının ucu ile tuz
60 gr labne veya tuzsuz krem peynir
30 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ
75 gr (1/3 cup= 1 su bardağını üçte biri kadar) şeker
1 yumurta
Yarım su bardağı tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş çilek
1 yemek kaşığı limon suyu
70 gr iri parçalar halinde kıyılmış beyaz çikolata

Çilekleri bulamak için, ekstra:

3-4 kaşık un

Yapılışı:

1. Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. 

2. Kesilmiş çilek parçalarının üzerine limon suyunu dökün ve 5 dakika bekletin. 

3. Un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve bir kenara alın.

4. Tereyağı, şeker ve labne/ krem peyniri bir mikser yardımıyla çırpın.

5. Yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edin. 

6. Yavaşça un karışımını ekleyip çırpmaya devam edin.

7. İri parçalar halinde kıyılmış beyaz çikolatayı da ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. 

8. Çileklerin üzerine, 4 yemek kaşığı unu serpin ve nazik bir şekilde karıştırın. Çileklerin her yeri un ile kaplanacak. 

9. Çilekleri nazik bir şekilde kurabiye hamuruna aktarın ve karıştırın. 

10. Hamuru, 10-15 dakika buzdolabında bekletin.

10. Bir dondurma veya normal yemek kaşığı yardımıyla, hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

11. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında,15 dakika pişirin (Pisirme suresi, fırının markasına göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden, kenarlari acik kahverengi renk alana dek pisirin. Renk alana dek pisirmezseniz, cilekli bir kurabiye oldugu icin, içi çiğ kalabilir). 

12. İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena