Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Mart 2015 Pazar

Ev Yapımı Hellimli Rokalı Pizza





İtalya'ya yaptığım ikinci geziden bu yana, İtalyan pizzalarına daha çok benzeyen pizza fikri yapmak aklımdaydı. Zira bizim Türkiye'de yediğim pizzalardan çok başka oradaki pizzalar. Ortaları ince. Sadece kenarları kabarık. Ayrıca, bol domatesli soslu ve daha az peynirli. Bizimkiler gibi bol kaşarlı değil. Pizzanın ortasına birkaç dilim mozzerella peyniri koyuyorlar, o kadar. Ben de, yıllardır yaptığım, beni hiç yanıltmayan ev yapımı pizza tarifini biraz değiştirerek aşağıda gördüğünüz reçeteyi uyguladım, oradaki lezzete yakın bir tat yakalamak için. Sadece üzerine hellim ve roka koydum, İtalyan pizzalarından fatklı olarak. Umarım, sizler de beğenirsiniz, denerseniz. ;-) 

Diğer ev yapımı pizza tarifine bakmak isterseniz aşağıdaki tarif adına tıklamanız yeterli:




Malzemeler (4 kişilik):

Hamur İçin:

1 paket 11 gr instant kuru hamur mayası
4 su bardağı un (500 gr)
310 gr (350 ml) su
1 silme tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Garnitür: 

İnce ve üçgen şeklinde kesilmiş hellim peyniri ya da dilediğiniz başka peynir çeşidi (tavsiyem mozzerella)

Siyah zeyin 

Domates Sosu:

5 adet orta boy domates
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Ya da yazın hazırladığınız konserve domates sosu

Piştikten sonra, servis için: 


Roka yaprakları

Hazırlanışı: 

1) Kabınıza un, tuz, su ve instant mayayı koyarak karıştırın.

2) Hamurunuza zeytinyağı ekleyerek, pürüzsüz ve parlak bir hamur elde edene kadar yoğurun (takriben 10 dk).

3) Hamurumuzun üstünü nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında en az yarım saat bekletin.

4) Kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin.

5) Domates rendesine arzunuza göre tuz, karabiber, kekik gibi baharatlar ve zeytinyağını ekleyin.

6) Hamuru ikiye bölüp, pizzayı pişireceğiniz, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Ellerinizi zeytinyağı ile yağlayıp hamuru ellerinizle ve avuç içinizle tepsinin içinde açın. İtalyan pizzasına, benzetmek için, ortasını ince açıp kenarlarını kalın bırakın. 

7) Pizza hamurunuzun üzerine önce domates sosunu kaşıkla yayıp daha sonra dilimlenmiş hellim peynirlerini ve çekirdeği çıkartılmış zeytinleri yerleştirin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp 20 dk pişirin. Kalan hamuru aynı işlemleri uygulayın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena