Dutch Babies Tarifi (Fırında Pankek Tarifi)




Instagram'da takip ettiğim yabancı profil fotoğraflarında sıklıkla karşılaştığım bir kahvaltılık, Dutch Babies. Yabancı bloglarda daha çok taze meyve ve pudra şekeri ile servis edilmiş. Üzerine limon suyu ve kabuğu gezdirilmiş, yine pudra şekeri ile servis edilmiş hallerini de gördüm. Hatta, tuzlu olarak tüketen de... Üzerine domates, peynir ve ızgara edilmiş mantar konulmuş ve öyle servis edilmiş. Tabii, reçel veya bal ile de servis edilebileceği de yazılmış bloglara. 

Ben ise, bu tarifi iki kez denedim ve ikisinde de üzerine donmuş frambuaz koyup pudra şekeri serptim. Evdekiler, frambuazın o ekşi tadı ile buluşan pudra şekerini bu pankek üzerinde pek bir beğendiler. :)

Peki nereden çıkmış bu Dutch Babies tarifi? 1900'lerin başında, Seattle'da Manca Cafe adında bir aile işletmesi olan bir restoranda sunulmaya başlamış, ilk kez. Restoranın sahibi Victor Manca'nın kızı bu pancake'e "Dutch Babies" adını vermiş. Diğer bir kaynağa göre ise de, Almanya'dan Amerika'ya göç eden "Pennyslvania Dutch" ismi verilen kişiler bu pancake'i yaptığı için, bu ad verilmiş. Bu kaynağa göre de, "Deutsch" yani Alman, ismi zamanla "Dutch"a dönüşmüş. Açıkçası, dilbilimle uğraşan bir kişi olarak, ben isminin nereden geldiğini çok merak etmiştim; sizlerle de paylaşmak istedim. 

Bir çeşit pankek olan Dutch Babies'i hazırlamak ve pişirmek de çok kolay. Pankek'te olduğu gibi tavada tek tek pişirmiyorsunuz. Malzemeleri çırpıp, iyice ısınmış ve tereyağ konmuş demir döküm tencere veya tavada sadece 10-15 dakika pişiriyorsunuz... İşte bu kadar! Peki, demir döküm tencereniz yoksa, nasıl yapabilirsiniz bu tarifi? Fırına dayanıklı sufle/sütlaç  kaplarını fırında önceden ısıtın ve içlerine tereyağ koyduktan sonra yumurta karışımını kaplara paylaştırın ve 10 dakika kadar pişirin. Sonra da, ılıkken üzerine pudra şekeri serpip meyve ile servis edin.

Diğer pankek tarifleri için tarif adlarına tıklayabilirsiniz: 



Malzemeler (2 kişilik): 

2 yumurta 
1/2 cup (yarım su bardağı) un
1/2 cup (yarım su bardağı) süt
1/4 çay kaşığı tuz

Tencereyi yağlamak için: 

1 yemek kaşığı tereyağ

Süslemek ve servis etmek için: 

Pudra şekeri ve frambuaz veya çilek taneleri (Ya da dilediğiniz bir meyve)

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 225 derecede ısıtın. Bir demir döküm tencere veya tavayı fırının içerisine yerleştirin. 

2. Bir elektrikli çırpıcı/blender yardımıyla yumurta, un, süt ve tuzu iyice, köpürene dek çırpın.

3. İyice ısınmış olan demir döküm tencere veya tavayı dikkatli bir şekilde fırından çıkartıp, içine 1 yemek kaşığı tereyağı aktarın. Tereyağ anında, ısıdan dolayı, eriyecek. Tencereyi sağa sola hareket ettirerek, yağın kenarlara da bulaşmasını sağlayın.

4. Çırpmış olduğunuz yumurta karışımını tencereye veya tavaya dökün. 


5. 200 derece fırında pankek kabarana dek pişirin (Ben fırının ısısını düşürmeyi unutmuşum. 225 derecede 10 dakikada pişti). 


6. Fırından çıkarttıktan sonra, üzerine pudra şekeri serpip meyve ile süsleyin.


 Soğutmadan servis edin. 


Afiyet olsun! 
















Yorumlar

  1. Güzel görünüyor fırında denemek gerek..Ellerinize sağlık kenarından birazcık tırtıkladım. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba tarifinizi denedim ancak (Sufle kapları kullandım) dışı iyice pişmesine rağmen nedense içi hamur kalıyor ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar