Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Aralık 2014 Perşembe

Damla Çikolatalı Portakallı Pratik Kek





Ben, portakal ile çikolatayı birbirine çok yakıştırırım lezzet olarak. Kışın da portakalları lezzetleri çok denerim. Bu tarifi, Kwanster adlı blogda gördüğümde, çok pratik olduğu için hemen denemeye karar verdim. Ama tatmadan önce de, tadı hakkında biraz şüphe duydum açıkçası. Portakal, kabuğuyla beraber kullanıldığı için, kabuğun acımtırak bir tat bırakabileceğini düşündüm. Ama, ince kabuklu portakal kullandığım için, şüphelerim doğru çıkmadı. Aksine, enfes bir lezzet ortaya çıktı. Eğer bu keki deneyecekseniz, muhakkak ince kabuklu portakal kullanın. Ayrıca, benim kendime göre uyarladığım orjinal tarifte, sadece tereyağı kullanılmış. Ama ben daha nemli kekleri sevdiğim için tereyağ miktarını azalttım ve zeytinyağı da kullandım. Eğer sadece tereyağ kullanacaksanız, tarifteki zeytinyağını çıkartıp 200 gr tereyağ kullanabilirsiniz. 

Malzemeler (Kullanacağınız su bardağı 240 ml'lik olmalı): 
1 tane ince kabuklu orta boy portakal
60 gr tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da dilediğiniz bir sıvıyağ
1 su bardağı şeker
3 oda sıcaklığında yumurta
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 

2. Bir portakalı yıkayın ve kurulayın. Portakalın kabuğunu soymadan, iri doğrayıp bir rondo veya robot yardımıyla parçalayın. 









3. Robotun içine tereyağ, zeytinyağ ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.

4. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. 

5. Karışımı bir kaseye alıp üzerine un ve kabartma tozunu eleyin ve bu kez bir el çırpıcısı yardımıyla yavaşça çırpın. Un ve kabartma tozunun karışıma yedirilmesi yeterli (İyi bir kekin sırrı, un ve kabartma tozu ekledikten sonra çok çırpmamaktır). 

6. Damla çikolatalardan bir avuç ayırıp geri kalanını hamura ilave edin ve el çırpıcısı yardımıyla hamuru alt üst edin. 

7. Dikdörtgen bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp içerisine kalıbın ebatlarına uyacak şekilde kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin (Yağlı kağıt, kekinizin piştikten sonra daha muntazam çıkmasını sağlayacak). 

8. Hamuru kek kalıbına döküp ayırdığınız damla çikolataları da üstüne serpin. 





9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. 50 dakikanın sonunda, kürdan testi uygulayıp kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. 

























14 yorum:

BaY gÜnLüK dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

Didem Yazici dedi ki...

Bende yaptım. Evde çikolata yoktu. Yinede şahane oldu. Misafirlerim de çok beğendi. Teşekkürler :)

Zehra Arın dedi ki...

Değişik bir tarif ama denedim harika oldu

yert koop dedi ki...

Feyzacigim bu tarifini denedim.Cok da begendik.Tarif icin tesekkurler :)
Gulzade

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Bay Günlük,
Teşekkürler!

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Didem ve Zehra Hanımlar,
Beğendiğinize sevindim. Ellerinize sağlık!
Sevgiler...

Feyza S. dedi ki...

Gulzadeciğim, beğenmenize sevindim. Ellerine sağlık!
Sevgiler...

norfilhob dedi ki...

Feyza hanim tarifinizi bugün denedim ve nefis oldu, paylasiminiz icin tesekkür ederim :)

ebygale dedi ki...

dün akşam bu tarifi yaptım. hayatımda yaptığım en kolay kek oldu diyebilirim, yumurtaları şekerle çırpma zahmetinden kurtardı beni, tadına bayıldık, tarif için çok teşekkürler, sevgiler...

Ahu dedi ki...

Bu keki birkaç seferdir yapıyorum. En son muffin olarak denedim, her şekli çok güzel. Tarif için teşekkürler :) - Ahu

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Norfilhob, Ebygale ve Ahu\

Her birinize ziyaretiniz ve guzel sozleriniz icin cok tesekkurler. Tarifi uygulayip begenmenize cok sevindim.
Sevgiler...

morand dedi ki...

Bütün yaz kış gelse de portakal çıksa diye bekledim �� geçen yıl çok geç keşfettim ☺️ Tarifleriniz harika �� bu tarz uyarlamaları bekliyorum sık sık ��

sumeyra durak dedi ki...

Muhtesemm bisey bu suan mutluliktan havalara ucacam bu nasl bir lezzettt??????

gülten s, dedi ki...

ÇOok güzel olduuu...Teşekkürler.

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena