Damla Çikolatalı, Labne Peynirli Yumuşak Kurabiye





Canınız, bu kış günlerinde çayın yanına kurabiye çekiyorsa, bu tarif tam da size göre. Üstelik bu kurabiyeye, çocuklar da bayılacak. Çocukların okul dönüşleri ve uykudan önceki sütle beraber atıştırma saati için de ideal olan bu yumuşacık kurabiyeyi çocuk, büyük herkese öneriyorum. :-)

Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif, Averie Cooks'ta. 

Malzemeler (Kullanacağınız su bardağı 240 ml'lik olmalı):

115 gr (Yarım su bardağı) yumuşamış tereyağı
55 gr (1/4 su bardağı) labne peyniri
1 su bardağı şeker
1 yumurta
Yarım vanilya çubuğu veya yarım paket vanilya
2 + 1/4 su bardağı un
2 tepeleme çay kaşığı buğday veya mısır nişastası
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı: 

1. Derin bir çırpma kasesi içinde tereyağ, labne peyniri, şeker, yumurta, vanilyayı yüksek hızda mikser ile 5 dakika çırpın.

2. Un, nişasta, karbonat ve tuzu da ekleyip tüm malzemeler karışana dek çırpmaya devam edin.

3. Damla çikolatayı da ekleyip hamuru alt üst edin. 

4. Hamur kabının üzerini streç filmle kaplayıp en az 3 saat dinlendirin. 

5. Sürenin sonunda, hamuru buzdolabından alın ve şekil vermeden 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tercihen dondurma kaşığı kullanarak, hamurdan birazca büyük bir ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Dondurma kaşığı yoksa, aynı büyüklükte parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 



5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, turbo ayarda 15-25 dakika (Kızarmasına izin vermeden) pişirin. Bunlar ilk pişirdiğim kurabiyeler yaklaşık 15 dakika pişirdim.


Bu kurabiye piştiğinden, kek gibi yumuşak bir kurabiye olacak. Piştiğinde, kurabiyeleri hemen tepsiden almayın. En az 5 dakika soğumasını bekleyin. Aksi takdirde, kurabiyeler dağılabilir.

Kurabiye hamurunun yarısını buzdolabına poşetine koydum ve derin dondurucuya kaldırdım. Yaklaşık 7-8 ay sonra dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekledim. Yalnız, bu kurabiyeleri fırından almayı unuttum ve de yaklaşık 20-25 dakika pişirdim. Açıkçası, fırında unuttuğum ve fazla kızaran kurabiyeler tat olarak daha iyi olmuşlar. İyi ki, fırında unutmuşum. ;-) 



Afiyet olsun! 






Bunlar da, ilk yaptığım kurabiyeler. Orjinal tarife uyarak daha az sürede pişirmiştim. 










Yorumlar

  1. Feyzacığım bugün bu nefis kurabiyelerden yaptım, gerçekten çok leziz bir kurabiye, fakat benim kurabiyeler seninkiler gibi top top olmadılar, yayıldılar biraz. Neden sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozgurcugum, begenmene sevindim. Kullandigin karbonat veya kabartma tozundan olabilir. Ya da az cirpmis olabilirsin.

      Sil
  2. Feyza Hanım,

    Karbonat tat değişikliği yaratıyor mu ? Yerine kabartma tozu kullansak olur mu ?

    Teşekkürler

    Beste

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Beste, Kabartma tozu da kullansan olur.
      Sevgiler,

      Sil
  3. Sevgili Feyza hanım, yumuşak kurabiyenizi bugün denedim. Hayatımda ilk defa bu kadar güzel bir kurabiye yaptım diyebilirim. İnanılmaz leziz bir kurabiye, çocuklarım bayıldı. Paketli süpermarket bisküvileri almamaya karar vermiştik, bu tarifler bizi kurtardı :) Emeğinize ve elinize sağlık.
    Teşekkürler.
    Derya.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Feyza hanım, yumuşak kurabiyenizi bugün denedim. Hayatımda ilk defa bu kadar güzel bir kurabiye yaptım diyebilirim. İnanılmaz leziz bir kurabiye, çocuklarım bayıldı. Paketli süpermarket bisküvileri almamaya karar vermiştik, bu tarifler bizi kurtardı :) Emeğinize ve elinize sağlık.
    Teşekkürler.
    Derya.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Derya Hanım,

    Ne güzel sözler bunlar. :) Beğenmenize çok sevindim.

    Çok teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar