Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Ekim 2014 Salı

Çok Pratik Armut Tatlısı (Fırın Poşetinde)




Daha önce de, fırın poşetinde ayva ve armut tatlısı yapmştım ama lohusa şekeri kullanmadığım için rengi daha sarımsı olmuştu. Bu kez, lohusa şekeri kullandığım için armutlar muhteşem bir bir renk aldı ve kırmızı oldu. Dilerseniz, bu pratik tatlıyı ayva veya elma ile de yapabilirsiniz. 

Malzemeler:

4-5 adet armut (Santa Maria armudu, yani yumuşak ve sulu armudu tercih edin)
Toz şeker
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde lohusa şekeri (Aktarlarda bulabilirsiniz)
Fırın poşeti
Dilerseniz birkaç adet tane karanfil ve 1 çubuk tarçın (Ben eklemedim çünkü lohusa şekerinin içerisinde aromaları vardı)

Yapılışı: 

1. Armutların kabuğunu soyup uzunlamasına ikiye kesin. Ortasındaki çekirdekileri çıkartın. 
2. Armutları toz şekerine bulayıp fırın poşetinin içine yerleştirin. 
3. Lohusa şekerini bir ezecek yardımıyla ezip fırın poşetinin içindeki armutların üzerine serpiştirin. 
4. Fırın poşetinin ağzını sıkıca bağlayıp birkaç yerinden bıçak yardımıyla delin. 



5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, armutlar yumuşayana dek, yaklaşık yarım saat pişirin. 



6. Mümkünse, armutlar ılıkken, kaymaklı dondurma eşliğinde servis edin. Dilerseniz, poşetin içerisinde oluşan suyu, servis ederken, armutların üzerine dökebilirsiniz. 











2 yorum:

Ayşe Seher Mutfakta dedi ki...

Ellerinize sağlık gıda boyası olduğunu düşünmüştüm ama lohusa şekeri fikri harika..
Sevgiler...

http://www.aysehermutfakta.com/

Feyza S. dedi ki...

Teşekkürler, Ayşe Seher Hanım.

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena