Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Ekim 2014 Çarşamba

Armutlu Bademli Çikolatalı Unsuz Kek


Şu sonbahar mevsiminde çikolata, armut ve bademin birlikteliğinden doğan enfes bir unsuz kek...
Orjinal tarif, Retzipes'de...

Malzemeler:

85 gr tereyağı+ 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ (Kalıbı yağlamak için)
85 gr çikolata 
85 gr robotta çekilmiş toz şeker+ 1 yemek kaşığı pudra şekeri (Kalıba serpmek için)
3 yumurta (Akları ve sarıları ayrılmış)
1 çimdik tuz
85 gr toz badem (Kabukları soyulmuş çiğ bademi robotta çekerek elde edebilirsiniz)
3 adet kabukları soyulmuş armut

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 24 veya 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Dilerseniz tabana yağlı kağıt da koyabilirsiniz. Ardından, 1 yemek kaşığı pudra şekerini kalıbın her yerine eleyin.

2. Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın. 

3. Yumurta sarılarını 85 gr şeker ile çırpıp çikolata karışımına ekleyin ve yine çırpın. Toz bademi de ekleyip çırpmaya devam edin. 

4. Yumurta aklarını ayrı bir kapta bir çimdik tuz ile iyice çırpın. Kar beyazı haline alana dek çırpmanız gerekli (Beze hamuru gibi). Yumurta akından 1 kaşık alıp çikolatalı karışıma karıştırarak yedirin. Geri kalan yumurta akını çikolatalı karışıma ilave edip hep aynı yöne olmak üzere alt üst edin (Aman çırpmayın; yumurta aklarını söndürmeyin). 

5. Karışımı kelepçeli karışıma aktarın. 

6. Kabukları soyulmuş armutları uzunlamasına ikiye bölün. Armutların ortalarındaki çekirdekleri çıkartın. Geniş kısımları aşağıya gelecek şekilde çikolatalı hamurun üzerine hafifçe yerleştirin (Fotoğrafta gördüğünüz gibi). 




7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. 










10 yorum:

cevriye dedi ki...

Ellerine sağlık, çok marifetlisin arkadaşım:)

cevriye dedi ki...

Ellerine sağlık Feyzacım

aysegul aygun dedi ki...

Retzipes'in basit ama leziz tariflerini ben de çok beğeniyorum.. Senin elinden de şahane çıkmış..

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Bu unsuz keki ben de çok sık yapıyorum ama meyveli denememiştim, güzel görünüyor, ellerinize sağlık...mutlu bayramlar dileklerimle...

Özgür.. dedi ki...

85 gr çekilmiş toz şekeri napıcaz peki? Ben senin dediklerini takip ederek yapıyorum herşeyi, en son keki fırına yerleştirdim, bi baktım ki şeker açıkta kalmış. Çıkartıp sonradan ekledim şekeri, şimdi pişiyor, bakalım nasıl olacak 😄😄😄

Özgür.. dedi ki...

Biraz dağılıyor dilimlerken ama tadı süper, tüm tariflerin harika Feyzacığım, emeğine sağlık...😊👍
Özgür Benli

Özgür.. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Feyza S. dedi ki...

Özgürcüğüm, kusuruma bakma. Unutmuşum şekeri hangi aşamada katılması gerektiğini. Şimdi düzelttim tarifi. Kekin tadının güzel olduğuna sevindim. Senin de ellerine ve emeğine sağlık!

Özgür.. dedi ki...

Canım benim ne demek, sayende buralarda iyi aşçı diye sükse yaptım :) şeker sorunu hala çözülmemiş bu arada tarifte, tekrar bak istersen..,öpüyorum çok...

Feyza S. dedi ki...

Ben de seni öpüyorum, Özgürcüm. :-)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena