Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Aralık 2013 Pazar

Kaymaklı Ayranlı Poğaça



Kahvaltı, çay saati veya çocukların beslenme çantaları için güzel bir poğaça tarifi...

Malzemeler (20 poğaça için): 

125 gr. tereyağ
1,5 su bardağı koyu ayran
2 çorba kaşığı kaymak
1 yumurtanın beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu 
4,5-5 su bardağı un (Un miktari, ayranin koyuluguna bagli)

İç malzeme için: 

Rendelenmiş beyaz peynir
Kıyılmış dereotu veya maydanoz

Üzeri için: 

1 yumurtanın sarısı
Susam ve çörekotu 

Yapılışı: 

1. Tereyağını eritip soğutun.

2. Geniş bir kabın içine tereyağı, kaymak, ayran ve yumurtanın akını alıp çırpıcı ile karıştırın. 

3. Karışıma, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edince, kabın üzerini örtüp bir kenarda en az 20 dk bekletin. 

4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yassı şekil verin. Hamurun tam ortasına, dereotlu/maydanozlu içten 1 çay kaşığı koyup kapatın ve sıkıca kenarlarını bastırın. 

5. Poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. 


Afiyet olsun! 


3 yorum:

mutfağımdanesintiler dedi ki...

Nefis bir pogaca olmus. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

kardelen sezgin dedi ki...

denenecek tariflerden bir tanesi eline sağlık canım

Mutfağın Gülü dedi ki...

ellerine saglik arkadasim bende bugun deneyecegim

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena