Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Aralık 2013 Çarşamba

Fırında Kıymalı Yumurtalı Pırasa


Kış mevsiminde pırasayla ne yapayım diye düşünenenlere lezzetli bir alternatif...

Malzemeler: 
Yarım kg pırasa
250 gr kıyma
Karabiber ve tuz
Zeytinyağı

Yumurtalı sos için: 

3 yumurta 
Yarım su bardağı süt 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ve tulum peyniri karışımı (Sadece kaşar peyniri ile de yapılabilir) 

Yapılışı: 

1. Pırasayı temizleyip çok ince halkalar şeklinde doğrayın. 

2. Pırasaları zeytinyağında iyice yumuşayana dek kavurun. Tuz ve karabiberini de katıp bir kenara alın. 

3. Başka bir tavada, kıymayı kavurun. Kavrulmuş kıymayı pırasanın içine katıp karıştırın ve bu karışımı bir fırın kabının içine bir kaşık yardımıyla yayın. 



4. Yumurta, süt ve rendelenmiş peynirleri hafifçe çırpıp kıyma-pırasa karışımının üzerine  yayın. 



5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurta pişip peynirler kızararana dek pişirin. 

Afiyet olsun! 

3 yorum:

Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan dedi ki...

Ellerine sağlık nefis bir kahvaltılık olmuş.sevgiler

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bu tarifi kesinlikle kaybetmemeliyim,nefis bisi bu,neden bu zamana kadar yapmadimki,elinize saglik diyorum.

Syhn dedi ki...

mm yapımı kolay pırasa sever biri olarak afiyetle yerim diyerek not alıyorum. ilk ig de gördüm iyi ki görmüşüm.
bugün klasik usul pırasa pişirmeseydim muhakkak bunu yapardım. ellerine sağlık.

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena