Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Aralık 2013 Pazartesi

Balkabaklı Cheesecake Brownie





Cheesecake yapmayı ve yemeyi çok seviyorum, ama cheesecake yapımı biraz aşamalı olunca, yoğun zamanlarımda yapmayı erteliyorum. Bu zamanlarda da kurtarıcım, cheesecake brownie tariflerim* oluyor. Çünkü bu tarifler, bisküvi tabanıyla yapılan cheesecake'lerden farklı. Altı brownie, üstü cheesecake katmanı. Yoğun çikolata tadına sahip, benim tam da damak tadıma uygun, yapımı kolay tarifler. Bu kez, cheesecake brownie'yi balkabaklı denedim. Benim birçok değişiklik yaptığım, orjinal tarif,  Bake at 350'te. 


*Diğer cheesecake brownie tariflerim:



Cheesecake için: 

400 gr (2 küçük paket) labne peyniri 
1/2 cup(1/2 su bardağı-125 ml) balkabağı püresi*
3/4 cup (3/4 su bardağı) toz şeker
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/4 cup (1/4 su bardağı) yoğurt
2 tane hafifçe çırpılmış yumurta 

*Balkabağı püresi için: 

150 gr balkabağını, üzerini geçecek kadar suyla pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp patates ezeceğiyle ezin. 
Brownie için: 

170 gr tereyağı
1+ 1/2 cup (1,5 su bardağı) toz şeker 
1 cup (1 su bardağı) Kakao
1/2 çay kaşığı tuz 
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
1 cup(1 su bardağı) un 

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın. 20cm'ye 30 cm bir fırını kabını tereyağı ile yağlayın. 

2. Cheesecake katmanı için, mikser yardımıyla, labne peynirini yüksek hızda iyice çırpın. Balkabağı püresi, şeker, vanilya, tarçın ve zencefili de ekleyip yeniden çırpın. 

3. Yoğurt ve yumurtaları da ekleyip, bu kez düşük hızda, mikserle çırpın. 

4. Brownie için, tereyağını ocakta sos tenceresinde düşük ısıda eritin. Şekeri de ekleyip karıştırın (Ama çok fazla ısınıp kaynamasına izin vermeyin). Karışım parlak bir görünüm alana dek, birkaç dakika karıştırmanız yeterli. 

5. Sos tenceresini ocaktan alıp, üzerine kakao, tuz ve  kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurtaları da ekleyip bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Unu da ekleyip yavaşça karıştırın. 

6. Yağlanmış fırına kabına brownie hamurun 3/4'ünü döküp spatula yardımıyla hamuru düzleştirin. 

Cheesecake hamurunu brownie hamurunun üzerine döküp yine spatula yardımıyla düzeltin. 




Geri kalan brownie hamurunu cheesecake hamurunun üzerine bir tatlı kaşığı yardımıyla küçük parçalar halinde aktarın. 




Bir çatal yardımıyla, bu küçük brownie hamurlarını, ebru yapar gibi şekiller verin. 

7. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice soğutun. Buzdolabında 1 gece bekletip servis yapın. Servis yaparken, dilimlerin düzgün çıkması için, bıçağı ıslatıp kullanın. 

Afiyet olsun! 









1 yorum:

şule dedi ki...

Merhabalar
Arkadaş toplantımda tarifinizi denedim. Sonuç tek kelimeyle harika oldu. Hiç yorum göremeyince doğrusu tereddüt ettmiştim. Ancak soframın gözbebeği oldu. Tarif için teşekkürler. ŞULE..

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena