Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Kasım 2013 Cumartesi

Pesto Soslu Fırında Patates



Pesto soslu her şeyi çok seviyorum. Dolmalık fıstık, fesleğen, sarımsak ve ceviz dörtlüsü, bence muhteşem bir tat bırakıyor damaklarda...

Bu pratik ve az malzemeli tarifi, özellikle kahvaltıda veya balık-et yemeklerinin yanına garnitür olarak servis etmenizi öneririm.

Malzemeler:

Yarım kilo küçük patates (Küçük patates kullanmak istemiyorsanız, haşladıktan sonra büyük patatesi küçük parçalara kesip kullanbilirsiniz.)
1/3 su bardağı pesto sos ( Pesto sosu, nasıl yaptığımı merak ediyorsanız, Pesto Soslu Penne tarifime tıklayın. Yalnız o tarifte, fesleğen yerine roka kullanmıştım.)
Tuz

Yapılışı:

1. Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup ikiye kesin.

2. Geniş bir kasede, haşlanmış patatesleri pesto sosu ve tuz ile harmanlayın.

3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, pesto soslu patatesleri aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.





Afiyet olsun!

1 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Fesleğeni çok severim, patatesle de süper olur, görüntü iştah açıcı, ellerinize sağlık...

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena