Baklava Yufkasında Fırınlanmış Tavuk- 2














Bu tarifim, akşam yemeği davetlerimde olmazsa olmazım oldu. Daha önce de Baklava Yufkasında Fırınlanmış Tavuk-1 tarifimde, farklı bir versiyonunu yapmıştım. Ama bu şekliyle yapımı daha pratik oldu. 


Benim gibi, sunumu ve lezzeti değişik tarifleri, misafirlerine sunmayı çalışanlar varsa, onlara bu yemeği öneriyorum.  




Malzemeler(6-7 kişilik): 


14 adet baklava yufkası (Adet sayısı, rulo içine koyacağınız et miktarına bağlı- artabilir de-azabilir de)
1 kg kuşbaşından daha küçük doğranmış (tercihen biraz yağlı) tavuk eti (kemiksiz ve derisiz- ben tavuk but etini tercih ettim)
1 adet küp küp doğranmış kırmızı dolmalık biber
1 adet küp küp doğranmış sarı dolmalık biber
1 adet kuru soğan
6-7 dal taze fesleğen (doğranmış)
3-4 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Tuz ve karabiber

Yapılışı:


1- Kuşabaşı tavuk etlerini marine etmek için, derin bir kabın içine ezilmiş sarımsakları, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, doğranmış fesleğenleri, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Tavuk etlerin,, bu karışımla yoğurup en az 15-20 dakika bekletip marine edin(Ben 3-4 saat bekletim ki, iyice marine olsun). 


2- 1 yemek kaşığı zeytinyağında piyazlık(yarım ay şeklinde) doğranmış kuru soğanı, renkli biberleri ve dolmalık fıstıkları kavurun. Ardından marine olmuş tavuk etlerini de ekleyip tavuk suyunu çekene dek pişirin. Biraz tuz ve karabiberi, bu malzemeye de ekleyin.


3- İlk baklava yufkasını düz bir zemine yayıp erimiş tereyağını her yanına sürün. İkinci yufkayı da üzerine kapatıp uzunlamasına dikdörtgenler elde edecek şekilde kesin ve soğumuş olan tavuk etlerini yufkanın üstüne koyup


 sıkıca rulo yapın. 






Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!








Yorumlar

  1. Mmm bu kokular burdan mi geliyor ellerine saglik tatlim sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ben baklava yufkasiyla baklava disinda yapilan hicbirseyi sevmedim. Hele borek, denedim, cok basarisiz bence/ Yufkanin tatli bir tadi var ve o tat serbetli tatlilar disinda hic hos olmuyor. Benim fikrim bu. Ha sunum guzel ama tad degil :(

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir görüntü. mantıklı bir tarif. ellerinize sağlık. denemek istiyorum en kısa zamanda

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Feyza yarın misafirim var ve tavuk yemeği pişirecektim klasik dışı bir şey istedim ve buldum çok pratik,üzeri kızarmıyor mu bunun ?yani o zamana kadar bekletebilir miyim,bu arada adım Sena;)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Turuncu Tatlar ve Serpil'in Dünyası,
    Çok teşekkürler ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Özlem,
    Sizin deneyimleriniz olumsuz yönde olmuş, ama ben açıkçası tatlı bir tat almıyorum baklava yufkasından. Bunun sebebi, kullandığımız baklava yufka markasının farklı oluşu olabilir. Açıkçası, ben yine de bu lezzeti denemenizi tavsiye ederim. Tatlı bir tat almayacaksınız; tavuğun tadı, fesleğenin aroması daha ön planda çünkü. ;-)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Sena (Bu arada benim kızımın adı da Sena;-) ),
    Bu tarifte, tavuğu daha önceden pişiriyorsun, servise 10-15 dk kala, sıcak sunmak için, fırında baklava hamuruna sarılmış şekliyle bir daha pişiriyorsun. Baklava hamuru çok ince olduğu için, çabuk kızarıyor. Fazla kızarırsa, yemek güçleşir. Umarım beğenirsin bu yemeği.

    YanıtlaSil
  8. resimlere bakarken ağzımı toparlayamadım:))ellerine sağlık nefis bişey olmuş buu..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar